Άνεργη μητέρα 3 παιδιών στη Μυτιλήνη χάνει το σπίτι της

ΛΕΣΒΟΣ:

Να μην επιτρέψουν καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας καλούν εργαζόμενους και σωματεία το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου, η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συναφών Φορέων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου με αφορμή τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας της Χ. Μ., που είναι προγραμματισμένος να γίνει την Παρασκευή 29 Νοέμβρη από την Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για στεγαστικό δάνειο του ποσού των εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ που μέσα στην περίοδο της κρίσης έχει εκτοξευθεί σε πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες, λόγω των τόκων και την αδυναμία της Χ. Μ. να αντεπεξέλθει καθώς είναι άνεργη, μητέρα 3 παιδιών.
Στην ανακοίνωσή τους το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία αναφέρουν:
«Μόνος δρόμος των εργαζομένων, των αγροτών, των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των λαϊκών οικογενειών είναι ο αγώνας ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών μας από τα μεγαλοαρπακτικά των τραπεζών!
Να μην επιτρέψουμε να γίνει καμία κατάσχεση!
Η εμπειρία έχει δείξει ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να βάλουμε φρένο στις ορέξεις τους, στους πλειστηριασμούς.
Αν δεν τους σταματήσουμε, αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν!
Θα συνεχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο τις λαϊκές κατοικίες, να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τις βάλουν στο χέρι τους!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της Λέσβου να υψώσουν φωνή αντίστασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας της Χ. Μ., να συμπαρασταθούν με αποφάσεις και με τη συμμετοχή τους, ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό, σε κάθε κατάσχεση που έχει στο στόχαστρο την εργατική – λαϊκή κατοικία».

Latest..