Έτοιμη να εκραγεί η Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου με εντολή Τραμπ

ΧΙΟΣ :

Νέα επικίνδυνη ένταση πυροδοτεί στη Μ. Ανατολή, η εξόντωση με εντολή Τραμπ τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου 2020 σε βομβαρδισμό στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης του Ιρανού αξιωματούχου Κασέμ Σουλεϊμανί, υπεύθυνου για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για  «αμυντική ενέργεια» κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον άλλοι 7 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο υπαρχηγός των Σιιτών παραστρατιωτικών.
«Κατά διαταγή του προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.
Σκοπός ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», πρόσθεσε το Πεντάγωνο.
Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μεταφόρτωσε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την αμερικανική σημαία, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.
Η επίθεση  έγινε με τρεις ρουκέτες, κοντά σε αίθουσα διαχείρισης αερομεταφερόμενου φορτίου, με αποτέλεσμα να εκραγούν δύο αυτοκίνητα και  έρχεται τρεις ημέρες μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Ιράκ από φιλοϊρανούς διαδηλωτές. Άλλες πληροφορίες  αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε με  Drone.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: TVXS.GR

Latest..

SamosSport.gr: Ζωντανές μεταδόσεις

ΣΑΜΟΣ: Το Σάββατο 18/01/19 και ώρα 19:00 ο Κέρκης Μαραθοκάμου Σάμου θα υποδεχτεί την ομάδα  Γ.Ε. Ηρακλείου, στο κλειστό γυμναστήριο Καρλοβάσου . Αγώνας της 11ης … [Read More...]

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΣ : Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο κ. Αντώνη … [Read More...]

KAI OI MHXANIKOI ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΚΑ

ΧΙΟΣ : Η Ν.Ε. Χίου του ΤΕΕ/T. ΒΑ. Αιγαίου έπειτα από τη συμμετοχή και την παρακολούθηση των ειδικών συσκέψεων/συνεδριάσεων της Περ. Βορείου Αιγαίου και του Δημοτικού Συμβουλίου … [Read More...]