‘Έφυγε» ο Κώστας Σπανός στα 106 του χρόνια

ΙΚΑΡΙΑ:
Νάσος Μπράτσος: «Λίγες μέρες μετά τη διάσωση (με την πολύτιμη βοήθεια της Θάλειας Φράγκου) της μαρτυρίας του για τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» (κυκλοφορεί σύντομα), απεβίωσε ο Κώστας Σπανός από τον Εύδηλο Ικαρίας, σε ηλικία 106 ετών.
Όπως ενημερωθήκαμε η κηδεία θα γίνει στην Ικαρία (θα υπάρξει ανακοίνωση όταν γίνουν γνωστά η ακριβής ώρα και η μέρα).
Ο Κώστας Σπανός ήταν ανάπηρος του ελληνοϊταλικού πολέμου και ακολούθως μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης στην Ικαρία, όπου οργάνωνε διανομές τροφίμων και διευκόλυνε διαφυγές προσφύγων.
Συνελήφθη για τη δράση του αυτή, αφού καταδόθηκε από Έλληνα συνεργάτη των Ιταλών και κακοποιήθηκε από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, που πρέπει να είναι περήφανοι για την προσφορά του Κώστα Σπανού, ΑΞΙΟΥ τέκνου της Ικαρίας».
Ακολούθησε σύντομη συζήτηση για τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου, ειδικά στο επίκαιρο θέμα της συμμετοχής των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται για άλλη μία φορά μήπως και ξεκολλήσει το αντίστοιχο τηλεοπτικό υλικό (ντοκιμαντέρ) που επί 28 μήνες από τη στιγμή που παραδόθηκε στην ΕΡΤ, έχει αντιμετωπιστεί με πρωτοφανή κωλυσιεργία.

Αναδημοσίευση από : https://nasosbratsos.blogspot.com

Latest..

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΤΗΣ &.ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΞΙΩΝ&. ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΧΙΟΣ : Την πρώτη φουρνιά υποψηφίων ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Ανεξάρτητος και Υπερκομματικός Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, Κ. Τριαντάφυλλος. Αρκετά από τα πρώτα ονόματα που … [Read More...]