Αη Στράτης – Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης- Πως θα κάνετε αίτηση (εγκύκλιος)

ΛΗΜΝΟΣ :

Με κοινή απόφαση των υπουργών εσωτερικών και ψηφιακής πολιτικής τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αποφασίστηκε η υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μονίμους κατοίκους των απομακρυσμένων Νησιών της χώρας». Η δράση αφορά στη παροχή δημόσιας επιχορήγησης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών που αναφέρονται στην απόφαση για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.
Μέσω της δράσης, οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΑΡΚΟΙ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, ΓΥΑΛΙ, ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΣ, ΚΑΣΟΣ, ΛΕΙΨΟΙ, ΜΑΡΑΘΟΣ, ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ), ΝΙΣΥΡΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ, ΠΛΑΤΗ, ΣΑΡΙΑ, ΣΥΜΗ, ΤΕΛΕΝΔΟΣ, ΤΗΛΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, ΧΑΛΚΗ, ΨΕΡΙΜΟΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΑΝΤΙ ΠΑΞΟΙ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΣΑ, ΜΑΘΡΑΚΙ, ΟΘΩΝΟΙ, ΠΑΞΟΙ, ΑΝΑΦΗ, ΑΜΟΡΓΟΣ, ΔΟΝΟΥΣΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΘΗΡΑΣΙΑ, ΙΟΣ, ΚΙΜΩΛΟΣ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ,ΠΟΛΥΑΙΓΟΣ, ΣΙΚΙΝΟΣ, ΣΧΟΙΝΟΥΣΣΑ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ, ΘΥΜΑΙΝΑ, ΣΑΜΙΟΠΟΥΛΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΚΟΡΣΕΩΝ ,ΓΑΥΔΟΣ, ΑΝΤΙΨΑΡΑ, ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ και ΨΑΡΑ έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν και να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν κινητή (mobile) ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της εν λόγω απόφασης.
Προθεσμία Υπαγωγής στη Δράση
Οι δικαιούχοι μπορούν να αιτηθούν τη χρήση της δημόσιας επιχορήγησης για την απόκτηση – ενεργοποίηση των υπηρεσιών της δράσης μέχρι και την 31η/01/2018.
Δικαιούχοι
Δικαιούχοι της δράσης είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω νησιών οι οποίοι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο της επόμενης παραγράφου.
Το εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στη δράση διαμορφώνεται σύμφωνα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου (άγαμος/έγγαμος) στα ακόλουθα ποσά:
α) προκειμένου για άγαμους δικαιούχους, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000 €).
β) προκειμένου για έγγαμους δικαιούχους, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις είκοσι δύο χιλιάδες ευρώ (22.000 €).
Οι όροι συνολικό ετήσιο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα έχουν, στο πλαίσιο της δράσης, την ακόλουθη έννοια:
α) Συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα είναι το συνολικό ετήσιο, πραγματικό ή τεκμαρτό, ατομικό εισόδημα, το οποίο προκύπτει από την εκκαθάριση των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015 του εκάστοτε δικαιούχου πολίτη.
β) Συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα είναι το συνολικό ετήσιο, πραγματικό ή τεκμαρτό, ατομικό εισόδημα, το οποίο προκύπτει από την εκκαθάριση των αρχικών ή τροποποιητικών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015 των μελών της εκάστοτε οικογένειας.
Η παροχή των υπηρεσιών της δράσης πραγματοποιείται ανά νοικοκυριό. Το νοικοκυριό δύναται να είναι μονοπρόσωπο, εάν αποτελείται από ένα μόνο άτομο, ή πολυπρόσωπο, εάν αποτελείται από περισσότερα άτομα που συμβιώνουν στην ίδια κατοικία.
Στην περίπτωση του πολυπρόσωπου νοικοκυριού μόνο ένας δικαιούχος, μπορεί να κάνει χρήση, για μία μόνο φορά, της δημόσιας επιχορήγησης της δράσης για την ενεργοποίηση μίας μόνο ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητής ή δορυφορικής) στο συγκεκριμένο νοικοκυριό.
Η ενεργοποίηση δεύτερης ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητής ή δορυφορικής) στο ίδιο νοικοκυριό δεν είναι δυνατή. Το ίδιο ισχύει και για την ενεργοποίηση δεύτερης ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητής ή δορυφορικής) από τον ίδιο δικαιούχο σε άλλο νοικοκυριό.
Δείτε το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ με Αριθμ. 1858/18-7-2017 εδώ.
 
 
 
πηγη: e-forologia.gr

Latest..