Αλάτι από την Αλυκή της Λήμνου (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:
Στη Λήμνο, με αφορμή το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Lemnos Philema, είχα την τύχη να ζήσω αυτή τη μικρή χαρά της ζωής σε ένα τοπίο βγαλμένο σαν από ταινία του Θ.Αγγελόπουλου, από αυτά που δεν έχουν τέλος αλλά χάνονται στον ορίζοντα. Εκεί που τελειώνει το κάτασπρο, μια λεπτή μπλε γραμμή χωρίζει απότομα το αλάτι από τον ουρανό.
Σύμφωνα με την γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο google διάβασα ότι έχει έκταση μεγαλύτερη από 6.300 στρέμματα. Έτσι εξηγείται η ατελείωτη εικόνα.
Πώς θα φτάσεις

Κατευθυνθήκαμε προς τον Μούδρο και ακολουθήσαμε τις πινακίδες προς το «Κοντοπούλι». Δεν χρειάζεται να αγωνιάς μήπως χαθείς γιατί κάποια στιγμή θα παρατηρήσεις ένα διαφορετικό, μάλλον μαγικό, τοπίο στην δεξιά πλευρά. Αφήνεις τον κεντρικό δρόμο και δραπετεύεις σε κάποιο χωμάτινο δρομάκι. Παρκάρεις όσο πιο κοντά στο λευκό βρεις, παίρνεις μαζί σου μία τσάντα και ξεκινάς..

Περπατάς ανάμεσα σε σπαράγγια της λιμνοθάλασσας (ή αλλιώς σαλικόρνια) και άλλα βρώσιμα αλμυρίκια ώσπου φτάνεις στο απόλυτο λευκό του αλατιού. Για λίγη ώρα θα αισθάνεσαι σαν ήρωας ταινίας, σαν να ανοίγεις την ντουλάπα της Νάρνια, σαν να σε παίρνει ο ύπνος και ξαφνικά να ξυπνάς πρωταγωνιστής σε όνειρο. Γυρνάς γύρω από τον εαυτό σου και βλέπεις παντού το ίδιο φαινόμενο. Εσύ στο κέντρο του πουθενά και γύρω-γύρω ατελείωτος ορίζοντας σε άσπρο και γαλάζιο. Ακόμα και οι φίλοι σου θα σου φανούν μικρές, μακρινές, μικροσκοπικές φιγούρες.

Πριν φύγεις μάζεψε λίγο αλάτι για το σπίτι
Η επιφάνεια είναι καλυμμένη με ένα στρώμα περίπου 5εκ από αλάτι. Σε κάποια σημεία ίσως και το διπλάσιο. Για να το μαζέψεις πρέπει να κάνεις την αρχή ανοίγοντας μία τρύπα κι έπειτα θα μπορείς σιγά-σιγά να σηκώσεις μερικές πλάκες άλατος.

Latest..

Λήμνος: Ποτέ μην πεις το «αντίο»

ΛΗΜΝΟΣ: Της Ευγενίας Κολοβού, Περίπου εννιά ώρες από το Λαύριο χρειάζεται κανείς για να φτάσει στην όμορφη Λήμνο του βόρειου Αιγαίου. Εκεί όπου η φύση, ο πολιτισμός και η … [Read More...]

Τα πάνε…. παρουσία ΜΜΕ «οι παλιοί με τους καινούργιους» της Περιφέρειας Λήμνου- Δείτε ότι ειπώθηκε και πως ειπώθηκε… (βίντεο)

ΛΗΜΝΟΣ: Σήμερα Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο παρουσία των τοπικών μέσων, μετά από πρόσκληση του Έπαρχου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχείου Λήμνου, … [Read More...]

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για για σήμερα Παρασκευή 23 … [Read More...]