Ανακοινώθηκαν ονόματα υποψηφίων από το συνδυασμό του Γιάννη Σπιλάνη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

ΛΕΣΒΟΣ:
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του συνδυασμού “Συμπαράταξης Πολιτών του Βορείου Αιγαίου” με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο και τα ονόματα ανά Περιφερειακή Ενότητα:
Παρουσία πλήθους πολιτών και σε έντονα συναισθηματικό κλίμα , πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη , η παρουσίαση των πρώτων πενηνταένα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με το συνδυασμό της “Συμπαράταξης Πολιτών του Βορείου Αιγαίου” και επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη.
“Είμαστε το μήνυμα ενότητας και δημοκρατίας ενάντια στην ανικανότητα, τα έργα βιτρίνας και την ιδιοτέλεια που έχουν επιδείξει όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες μας και τα νησιά μας, πίσω από τις κλειστές πόρτες, την τοπική διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις. Ενάντια στο σύστημα που βούλιαξε τη ΝΕΛ, την συνεταιριστική, τα Lesvoshops, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου ,την ΕΝΑ Χίου και εξακολουθεί να υπάρχει με παραλλαγμένα πρόσωπα ή με νέα προσωπεία .Που έχουν κάτσει πάνω μας και πάνω απ τα νησιά μας σαν ένας πυκνός ιστός αράχνης, ή σαν την πέτσα στο γιαούρτι” τόνισε στην αρχή της εκδήλωσης η περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια Μαρία Νικολάρα .
“Είμαστε το μήνυμα ενότητας που συγκροτήθηκε από τρεις διαφορετικές παρατάξεις αυτής της περιόδου.Το “ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ”, τον “Οικολογικό άνεμο” και τη “Γόνιμη Γραμμή” , που όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες στο Περ.Συμβούλιο ενάντια στην απαξίωση του, ενάντια στην μετατροπή του σε μηχανισμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων των φίλων της κ. Καλογήρου, σε μηχανισμό παραγωγής ρουσφετιών. Στην πορεία συναντηθήκαμε και με άλλες υγιείς δημοκρατικές, πολιτικές, κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις σε όλα τα νησιά. Που έχουν κουραστεί από την ανυπαρξία της περιφέρειας. Που βλέπουν ότι η μοναδική δυνατότητα για να πάει μπροστά το Β. Αιγαίο, για να προοδεύουν οι άνθρωποι του, είναι να απαλλαγούμε από αυτούς, που χρόνια τώρα το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγονται ως σύστημα και να νέμονται την Περιφέρεια και τους πόρους της.” ανέφερε μεταξύ άλλων.
Γιάννης Σπιλάνης: “Έλα μαζί μας”
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Γιάννης Σπιλάνης που αφού περιέγραψε συνοπτικά τη δεινή θέση που έχουν βρεθεί οι κάτοικοι των νησιών, λόγω των αναποτελεσματικών πολιτικών διαχείρισης που έχουν εφαρμόσει οι προηγούμενοι περιφερειάρχες , απηύθυνε και ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους και στις παραγωγικές δυνάμεις των νησιών , ώστε να ασχοληθούν ενεργά με τις επερχόμενες εκλογές της Περιφέρειας, τις οποίες χαρακτήρισε κρίσιμες, αφού μεταξύ άλλων διπλασιάζονται οι πόροι του ΕΣΠΑ στα 660 εκ. ευρώ. Πόροι που πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
“Εμείς είμαστε εδώ για να ασχοληθούμε με τους πολλούς, με το δημόσιο συμφέρον.Ολοι οι άλλοι μιλούν συνέχεια για το ΠΟΙΟΣ θα εκλεγεί. Εμείς μιλάμε για το τι θα κάνει. Εμείς μιλάμε επί της ουσίας με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ψαράδες, τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες, τους αυταπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τους ασχολούμενους με τον πολιτισμό και το περιβάλλον, όλες και όλους που αποτελούν το παραγωγικό δυναμικό των νησιών μας.¨ τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια αφού ανέλυσε τους τρεις άξονες του προγράμματος -ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ- περιέγραψε και το σχέδιο διακυβέρνησης των πέντε πρώτων μηνών, ώστε με εντατική διαβούλευση με φορείς και την συμμετοχή της κοινωνίας , να καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου . “Μακριά από όσους ορατά ή αόρατα διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τις τύχες των νησιών μας με αναποτελεσματικότητα, αδιαφάνεια, διαπλοκή και πελατειακές σχέσεις.Η πορεία για το αύριο έπρεπε να έχει ξεκινήσει χθες.Το Βόρειο Αιγαίο έχει ανάγκη τους καλύτερους.Για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ κάθε πολίτης είναι δύναμηΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ” κατέληξε ο ίδιος.
Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων.
Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
Βαμβουρέλλης ΠαναγιώτηςΒασίλας ΒασίληςΒατή ΜαρίαΒουνατσής ΕυστράτιοςΓλιγλής ΓρηγόρηςΖαχαριάδης ΔημήτρηςΖορμπάς ΓιώργοςΚαραβασίλης ΣταύροςΛογγίου ΚλεονίκηΜαρμαρινός ΘανάσηςΜιχαλέλλη ΕιρήνηΜπάκας ΜιχάληςΝικολάου ΣτρατήςΝικολάρα ΜαρίαΠαυλής ΣπύροςΠαλιβάνη ΑγγελικήΠαριανός ΆρηςΠιπεράς ΣπύροςΠιτσιλαδής ΗρακλήςΣυρέλλης ΜανώληςΤεντόμας Βασίλης
Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Αργυρούδη ΓιουληΒαρλάς ΜιχάληςΒελλιανίτης ΠάριςΖουμής ΒαλάντηςΚουντουριάδης ΔημήτρηςΛαγού ΤζένηΜαζαράκης ΧρήστοςΜιχαλοπούλου ΒάσωΣαραντινίδου ΜαρίαΤσεσμετζή ΑργυρώΤσουμπαριώτης ΓιάννηςΦρατζέσκου Αθηνά (Ψαρά)Χαλάτση Φιλία
Περιφερειακή Ενότητα Σάμου
Βούρου ΓεωργίαΔανούσης ΓιώργοςΔερμετζή ΕλπινίκηΔραπανιώτης ΜανόληςΚαλομοίρης ΠέτροςΚάρλας ΜανόληςΚυριαζής ΚώσταςΛουλαδάκης ΓιάννηςΜήλιου ΑναστασίαΞάνθος Αλέξανδρος
Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου
Γκραιπέν ΜαρτίΜάκος Χρήστος (Αγ.Ευστράτιος)Σκούρας ΚώσταςΧατζηαντωνάκη Γιάννα
Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας
Γαγλία ΕιρήνηΓιαννίρης ΗλίαςΚονταξοπούλου Κυριακούλα

Latest..