ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ OI KAΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – Ο ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΧΙΟΣ : Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στους καθηγητές μετά την ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων από το ΠΥΣΔΕ και μάλιστα εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν όργια ευνοιοκρατίας, ειδικά στην ειδικότητα των μαθηματικών.
 
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μετάθεση από τα Ψαρά στη Χίο καθηγητή που είναι αποσπασμένος στο γραφείο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μιχαηλίδη και ετέρας εκπαιδευτικού από τις Οινούσσες στη Χίο. Την ίδια ώρα στην ειδικότητα των μαθηματικών υπάρχουν 4 υπεράριθμοι καθηγητές και 4 με διάθεση που δεν έχουν οργανική θέση και είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ανάλογα με τα λειτουργικά κενά. Επομένως είναι απορίας άξιο πώς βρέθηκαν οι δύο κενές θέσεις (οργανικές) για να γίνουν οι μεταθέσεις. Επιπρόσθετα οι προαναφερόμενοι καθηγητές ενώ είχαν θέσεις στα Ψαρά και στις Οινούσσες, έπαιρναν συνεχώς αποσπάσεις στη Χίο, υπό τον αστερίσκο των αναγκών της υπηρεσίας, οπότε έπαιρναν τα μόρια σαν υπηρετούσαν στη Β’ Χίου (Οινούσσες και Ψαρά).
 
Το ΠΥΣΔΕ πλειοψηφικά αποτελείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (έναν εκλεγμένο και δύο διορισμένους), μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο γνωστός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου, Στ. Σταυρινούδης.
 
Ο κ. Σταυρινούδης και η ΕΛΜΕ Χίου μας έχουν συνηθίσει να εκδίδουν ηθικολογικές ανακοινώσεις επί παντός του επιστητού. Έτσι, περιμένουμε τόσο από τον κ. Σταυρινούδη όσο και την ΕΛΜΕ Χίου να τοποθετηθούν δια ανακοινώσεώς τους για το σύννομο και ηθικό των μεταθέσεων αυτών.

Latest..