Ανατολή νέας εποχής.

ΧΙΟΣ : Ανατολή νέας εποχής λοιπόν! Δεν είναι μόνον οι εικόνες μιας ώριμης δημοκρατίας κι ενός κράτους σε τροχιά ευρωπαϊκή που μας γέμισαν χαρά και σιγουριά. Ούτε και ο αυτονόητος κώδικας υποχρεώσεων που έθεσε ο Πρωθυπουργός στους Υπουργούς του και μας εξέπληξε ευχάριστα. Είναι κυρίως η πρωτότυπη σκέψη του Κυριάκου, η προετοιμασία που έχει γίνει από την ομάδα του, η μορφή οργάνωσης, η σύνθεση και οι αποχρώσεις της Κυβέρνησής του.Όλα προαναγγέλουν δημιουργική δράση και έργο, αρκεί οι υπουργοί να λειτουργούν ως πρότυπα ακεραιότητας και αποτελέσματος, εργαζόμενοι για ουσιαστικές αλλαγές και όχι μόνον για απλή καλή διαχείριση. Να μην ξεχνούν ότι ο όγκος της διαχείρισης θα κρέμεται πάντα σαν έτοιμη χιονοστιβάδα. Και οι υπηρεσίες θα είναι πάντα έτοιμες να την εξαπολύσουν. Μόνο με σλάλομ αποφεύγεται! Και κάτι ακόμη αν μου επιτρέπεται: οι τεχνοκράτες υπουργοί να μην αρνούνται την πολιτική αλλά και το αντίστροφο.
Έτσι, όλο και περισσότεροι πολίτες θα αισθανθούν δεσμευμένοι με την κυβέρνηση. Αυτό είναι αναγκαίο και για έναν ακόμη λόγο: διότι τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν ότι ο αναχρονισμός ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εμπνέει μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, παρά τον φθαρμένο πολιτικό λόγο και τα πεπραγμένα Τσίπρα. Γι’ αυτό και στη Βουλή, δεν βλέπω δυνατότητα συνεννόησης ούτε στα βασικά. Ήδη ο εξάδελφος Τσίπρας προειδοποίησε για πεζοδρόμια! Αλλά και τα ΜΜΕ, κυρίως τα περιθωριακά, έχουν ευθύνη για το ποιά ακριβώς θα είναι η δημόσια στάση. Η τηλεοπτική ψυχαγωγία που προσφέρουν δεν κάνει καλό στη χώρα. Εύχομαι αντιπολίτευση και ΜΜΕ να θέσουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το δικό τους.
Είμαι πάντως πολύ αισιόδοξος ότι ο Κυριάκος όχι μόνον θα τα καταφέρει, αλλά θα μας προσφέρει και μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε οι Έλληνες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ξεφύγουμε από το μίζερο μικρόκοσμό μας.
Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό και στους νέους Υπουργούς, και ειδικά στους συμπατριώτες μου Λίνα Μενδώνη και Νότη Μηταράκη. Καλή επιτυχία!

Latest..

Το 4ο Pramnos Basketball Camp »Bogrinho» 2019 σε βίντεο

ΙΚΑΡΙΑ: Αυλαία για το 4ο Μπασκετικό τουρνουά της ομάδας του Πράμνου και μια νέα ομάδα μπάσκετ είναι γεγονός για την Ικαρία. Μια μεγάλη διοργάνωση που συγκέντρωσε την νεολαία του … [Read More...]

Τουρκία προς ΕΕ: «Σταματήστε τις κυρώσεις γιατί ανοίγουμε τα σύνορα & σας βουλιάζουμε με αλλοδαπούς μέσα σε 6 μήνες»!

ΛΗΜΝΟΣ: Με άνοιγμα των συνόρων της απειλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση η Τουρκία, το οποίο θα οδηγήσει σε μαζική κατάρρευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λόγω κοινωνικής καθίζησης! Ο … [Read More...]