ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ – ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΖΗΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ

ΧΙΟΣ : Ανενόχλητοι σχεδόν καθημερινά λαθρομετανάστες επιδίδονται σε έκνομες ενέργειες, έχοντας μετατρέψει αρκετά σημεία της πόλης της Χίου σε γκέτο. Για παράδειγμα πέρα από την ευρύτερη περιοχή της Σούδας, όπου όταν πέσει η νύχτα οι πολίτες αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν, οι λαθρομετανάστες από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Σουδάν κ.α. ακροβολίζονται και στην Καλοπλύτου, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά στενά της περιοχής και τον ανεπαρκή φωτισμό και κλέβουν καταστήματα, ενώ έχουν επιτεθεί και σε ηλικιωμένους πολίτες.
 
Πέρα από εκεί αρκετά περιστατικά έχουν σημειωθεί με κλοπές με πρωταγωνιστές λαθρομετανάστες, όπου οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας. Παρόλα αυτά δεν έχουμε δει τον αστυνομικό δ/ντη Χίου να δείχνει τον υπερβάλλοντα ζήλο, που έδειξε χθες το βράδυ για να συλληφθούν Χιώτες, προκειμένου να συλληφθούν και οι λαθρομετανάστες.
 
Σε ό,τι αφορά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψη δύο Χιωτών το ρεπορτάζ της ChiosPress αναφέρει ότι μια ομάδα πέντε λαθρομεταναστών έσπασε τζάμι σε αυτοκίνητο, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τους πολίτες οι οποίοι τους καταδίωξαν και συνεπλάκησαν μαζί τους και εν συνέχεια οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία για να τους παραδώσουν. Ο Αστυνομικός δ/ντης Χίου διέταξε να προσαχθούν οι εν λόγω Χιώτες στην Αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων και μαζί πήγαν οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι ανέφεραν ότι ένας εξ αυτών τους χτύπησε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μαζί του συνελήφθη ακόμη ένα άτομο. Σήμερα το μεσημέρι ήταν δικαστούν, ωστόσο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν και θα δικαστούν τελικά τη Δευτέρα.

Latest..

Οι θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής για το μεταναστευτικό εν όψει των τελευταίων γεγονότων

ΧΙΟΣ : «Στις 26 Οκτωβρίου 2016, γίνονται σχεδόν ομόφωνα δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου οι θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα με ξεκάθαρες αναφορές στη δράση των ΜΚΟ και … [Read More...]