Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στο υπ. Προστασίας του Πολίτη: Δεν δικαιούστε να μας κουνάτε το δάχτυλο

ΙΚΑΡΙΑ:
Για ακατάπαυστη λασπολογία για τη μεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη.
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία έκανε σφοδρή κριτική στην μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές και λέγοντας ότι ήταν αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε ατελείωτο hot spot. Η ανακοίνωση του υπ. Προσασίας του Πολίτη εκδόθηκε μετά την άγρια κόντρα που ξεκίνησε χθες μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό και την ανακοίνωση με τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη δείχνει την άγνοια και την υποκρισία της ΝΔ στο θέμα του μεταναστευτικού. Τονίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο, ούτε να παίζει παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί η οι μεταναστευτικές ροές στο βόρειο Αιγαίο θυμίζοντας ημέρες του 2015.
Η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο υπ.Προστασίας του Πολίτη για το μεταναστευτικό
Τα 12 σημεία με τα οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά – προχωρώντας σε μια ακατάπαυστη λασπολογία για τη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ- δείχνουν τόσο την άγνοια αλλά και την υποκρισία με την οποία η Ν.Δ. διαχειρίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα.
Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, όσο το αναγάγει μόνο σε εθνικό ή διμερές πρόβλημα με την Τουρκία, όσο ιδίως αντιλαμβάνεται τη μετανάστευση ως την «μεγαλύτερη απειλή», όπως άλλωστε την χαρακτήρισε στις προγραμματικές δηλώσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φυσικά και δεν περιμένουμε να κατανοήσει ούτε να συμφωνήσει με τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Δεν δικαιούται όμως ούτε να κουνάει το δάχτυλο, ούτε πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας.
Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η Ν.Δ. θα μας βρει απέναντι σε κάθε πολιτική που θα φέρει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Αναδημοσίευση από :https://www.iefimerida.gr

Latest..

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΧΙΟΣ : Συναντήσεις με αξιωματούχους και ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο επίσκεψής του με την ιδιότητά του ως … [Read More...]

Έτοιμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει τη Λέσβο στο μεταναστευτικό – Δηλώσεις από τη Νατάσα Μπερτό

ΛΕΣΒΟΣ: Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές με κάθε τρόπο απέναντι στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά, δήλωσε η εκπρόσωπος … [Read More...]

Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου – Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

ΛΕΣΒΟΣ: Σε συνεδρίαση της νέας 15μελούς Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων βορείου … [Read More...]