ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΕΖΟΥΛΗ. ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟΥΣΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΕΜΟ ΜΥΡΙΑΓΚΟ

ΧΙΟΣ : Χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει αναφορικά με τη νέα δομή μεταναστών που επρόκειτο να λειτουργήσει από ΜΚΟ στην πρώην κλινική Αυγουστή. Ενώ όλες οι παρατάξεις έπαιρναν θέση επί του θέματος, η επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας, Ε. Φρεζούλη εφάρμοσε μια απίθανη πολιτική στάση, δηλώνοντας απούσα ενώ ήταν παρούσα, τόσο εκείνη όσο και το 2ο μέλος του συνδυασμού της. Το γεγονός αυτό έγινε προκειμένου να μην καταγραφεί η στάση της για το θέμα και προκάλεσε ακόμη και την οργή του συνήθως ήρεμου Β. Μυριαγκού. Ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου εκνευρισμένος είπε: «πώς είναι δυνατόν να δηλώνεται απούσες, ενώ είστε παρούσες», αναγκάζοντας την Ερμιόνη Φρεζούλη να αλλάξει στάση και να ψηφίσει τελικά παρών, δηλαδή και πάλι δεν πήρε θέση, ωστόσο τώρα καταγράφηκε η στάση της.
 
Η στάση αυτή της Ερμίονης Φρεζούλη δείχνει μια ευθυνοφοβία, που δεν την τιμά, καθώς ανήκει και σε μια νέα γενιά πολιτικών. Προφανώς λόγω ιδεολογίας δεν μπορούσε να ψηφίσει τη μη λειτουργία της νέας δομής, ωστόσο υπό την πίεση του κόσμου δεν μπορούσε να το εκφράσει αυτό, με αποτέλεσμα να συνθέσει μια πολιτικά αλγεινή εικόνα. Δεν ξέρουμε βέβαια εάν συνέβαινε το αντίθερο, δηλαδή συμφωνούσε με το ρεαλιστικό ψήφισμα των πολιτών και λόγω του πολιτικού χώρου που ανήκει δεν της επιτρεπόταν να το ψηφίσει. Τι από τα δύο ισχύει τελικά, μπορεί να το απαντήσει μόνο εκείνη.
 
Το κακό στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν να υποστηρίξει τη λειτουργία της δομής, εφόσον αυτό πίστευε, αλλά το επαίσχυντο πολιτικά είναι ότι δεν είχε το πολιτικό θάρρος να υποστηρίξει την όποια άποψη είχε και αυτό θα καταγραφεί στην πολιτική της διαδρομή.
 
Πάντως καλό θα είναι όλοι στο δημοτικό συμβούλιο να θυμηθούν τα λόγια του μεγάλου Γάλλου Φιλοσόφου Βολταίρου, όποιος ανέφερε: ««Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».
 
 
Γράφει: ο Σχολιάρχης
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Latest..

Οι θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής για το μεταναστευτικό εν όψει των τελευταίων γεγονότων

ΧΙΟΣ : «Στις 26 Οκτωβρίου 2016, γίνονται σχεδόν ομόφωνα δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου οι θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα με ξεκάθαρες αναφορές στη δράση των ΜΚΟ και … [Read More...]