ΑΡΧΑΙΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ ΛΗΜΝΟΣ 2018: Τελετή Έναρξης στην Προϊστορική Μύρινα (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Άνοιξε χθες, Πέμπτη 12 Ιουλίου η αυλαία της 4ης Διεθνούς Αθλητικής και Πολιτιστικής Συνάντησης «Λήμνος Αρχαίο Πένταθλο 2018», με την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Προϊστορικής Μύρινας.
Την παρουσίαση της τελετής έναρξης έκανε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αθηνά Τζανέτου Γιαρμαδούρου, ενώ μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή νότα έδωσε στην εκδήλωση η Παιδική Χορωδία του Δήμου Λήμνου, η οποία τραγούδησε σε διδασκαλία του κ. Γιάννη Χαριτάκη.
Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου κ. Χαριτίνη Φωτοπούλου έκανε μία ιδιαίτερα περιεκτική παρουσίαση του Αρχαίου Πεντάθλου, ενώ στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Γιάννης Ποντίκας καλωσόρισε τις ομάδες και κήρυξε την έναρξη του Αρχαίου Πεντάθλου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αρχηγός της ομάδας της ιταλικής Τρεμετζίνα, πρώην Δήμαρχος Λένο, κ. Τζιοβάνι Μπότα, η αρχηγός της ομάδας της Σερβίας, διευθύντρια του σχολείου από την Ποζέγκα της Σερβίας κ. Μιριάνα Βασίλεβιτς, καθώς και ο επικεφαλής της αποστολής της Λέσβου, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λέσβου κ. Θεόδωρος Στεργίου. Όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη Λήμνο και τη φιλοξενία της.

Μεγάλη απούσα φέτος η ομάδα της Λάρισας, η οποία είχε δηλώσει συμμετοχή αλλά δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί στη Λήμνο, λόγω του τριήμερου πένθους για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης, ο πρώην Έπαρχος και εμπνευστής του Αρχαίου Πεντάθλου κ. Θεόδωρος Μπαβέας και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στη Λήμνο και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αρχαίου Πεντάθλου κ. Κωνσταντίνος Δώρας.

   

Latest..