Αυτή ήταν μια πραγματική γιορτή αναρρίχησης στην Κάλυμνο

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Μαθητές από την πλειονότητα των Δημοτικών Σχολείων του Νησιού (1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο Πόλεως, 1ο και 2ο Χώρας) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου και έδωσαν δυναμικό παρών στη σημερινή 2η Συνάντηση Αγωνιστικής Αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε την αναρρίχηση το άθλημα του τόπου μας και όχι να είμαστε απλώς ένας τόπος που φιλοξενεί το σπορ» σημείωσε ο γυμναστής του Πανόρμου κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της όλης διοργάνωσης που έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Δημοτικό που έχει εντάξει την αναρρίχηση στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα (ΕΔΩ).
Υπό τις οδηγίες του αθλητή και υπευθύνου της Σχολής Αναρρίχησης Καλύμνου κ. Λουκά Ντουρντουρέκα και με τη βοήθεια ομάδας κριτών, τα παιδιά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο bouldering στη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές και συγκεκριμένα εκείνοι που ολοκλήρωσαν τις προκαθορισμένες διαδρομές με τις λιγότερες προσπάθειες.
Πριν το αγωνιστικό κομμάτι παρακολούθησαν βίντεο που προβλήθηκε σε αίθουσα του διδακτηρίου προκειμένου να ενημερωθούν για τα οφέλη του συναρπαστικού αυτού αθλήματος, για τους κανονισμούς του, για τις ευκαιρίες που παρέχει όσον αφορά στην ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων που έχουν να κάνουν με το ομαδικό πνεύμα, την επίλυση προβλημάτων, την εξάσκηση σημαντικών αρετών της ζωής όπως η υπομονή και επιμονή κ.α.
Τους έφερε πιο κοντά
Ήταν ίσως η πρώτη φορά που το σύνολο σχεδόν των σχολείων του νησιού βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και πραγματοποίησαν μια κοινή δράση, προάγοντας τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των τοπικών εκπαιδευτικών μονάδων. Τα παιδιά αγωνίστηκαν, έπαιξαν, ψυχαγωγήθηκαν μέσω μιας πληθώρας δράσεων που είχαν προγραμματιστεί, τους προσφέρθηκε πρωινό και γλυκίσματα και συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.
Η δημοτική αρχή περί άλλων τυρβάζει
Αρέσκονται να επαίρονται για το γεγονός πως το νησί φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως, αλλά ουδόλως ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια της κουλτούρας του αθλήματος, στη νέα γενιά τουλάχιστον. Του αθλήματος που στηρίζει αυτή τη στιγμή σημαντικό κομμάτι της οικονομίας του νησιού. Ο λόγος για τη δημοτική αρχή που θα έπρεπε-κατά την ταπεινή μας άποψη- να είναι η διοργανώτρια ενός τέτοιου φεστιβάλ, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως η Κάλυμνος είναι δικαίως το νησί της αναρρίχησης, πως η τοπική κοινωνία στηρίζει και καλλιεργεί παντοιοτρόπως το άθλημα που τη ζει τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια και πως δεν εφησυχάζει. Και τούτο γιατί νέοι αναρριχητικοί προορισμοί αναδεικνύονται κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μελλοντικό στοίχημα θα κερδηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τις κατά τόπους αρχές.
Τα παιδιά τους δείχνουν το δρόμο…

Latest..

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

ΧΙΟΣ : Ο Δήμος Χίου, προκειμένου να ξεκινήσει ένα διάλογο και να συντονίσει τις ενέργειες οι οποίες μπορούν και πρέπει να γίνουν για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, … [Read More...]

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΧΙΟΣ : Ολοκλήρωσε τις εργασίες προετοιμασίας η Οργανωτική Επιτροπή του Παμβρονταδουσιακού Συνεδρίου, υπό τον τίτλο «Ο ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο … [Read More...]

TΟ «ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΤΗΣ TEN

ΧΙΟΣ : Συνεχίζει το «λίφτινγκ» του στόλου της η TEN του Nικόλα Tσάκου, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 317,6 εκατ. δολ. O εφοπλιστής, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του … [Read More...]

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

ΧΙΟΣ : Ζητούνται νέοι/ες από καφέ - μπαρ για να καλυφθούν θέσεις στο μπαρ, σέρβις, λάντζα και μάγειρα. Μόνο για μόνιμη απασχόληση. Απαραίτητη προυπόθεση η αποστολή βιογραφικού στο … [Read More...]