ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Λ. ΜΠΟΥΡΝΙΑ

ΧΙΟΣ : Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει βιβλίο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου πολιτικού άντρα, Λ. Μπουρνιά, που μονοπώλησε την πολιτική ζωή της Χίου για τριάντα περίπου χρόνια.
Ο Λ. Μπουρνιάς γεννήθηκε στη Χίο το 1908 και ήταν δικηγόρος. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την κεντρική πολιτική το 1947, ως γενικός γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών. Για πρώτη φορά εξελέγη Βουλευτής Χίου το 1950 με το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στη συνέχεια εξελέγη Βουλευτής Χίου με τον Ελληνικό Συναγερμό και όταν το κόμμα αυτό διαλύθηκε μετά τον θάνατο του Παπάγου ακολούθησε τον Κωνστίνο Καραμανλή που ίδρυσε την ΕΡΕ, ενώ εξελέγη και βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεταπολίτευση. Συνολικά πέτυχε την εκλογή του σε οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις, όλες στη Χίο. Ακόμη εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 1981. Επίσης διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και Υπουργός Βιομηχανίας στις Κυβερνήσεις της ΕΡΕ. Απεβίωσε το 1997.

Latest..

Σύλληψη 28χρονου στην πόλη της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Έναν άνδρα ηλικίας 28 ετών συνέλαβαν την Τρίτη στην πόλη της Σάμου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού.Ο συλληφθείς είναι αλλοδαπός και σε βάρος του … [Read More...]