Γιαουρτόπιτα, αφράτη και μοσχομυριστή της Σοφίας Καρασούλη

ΧΙΟΣ :

“Τίς εστιν πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος!“Με αυτό το ρητό από τη Λωξάντρα η Σοφία Καρασούλη συνοδεύει τη συνταγή της για τη γιαουρτόπιτα.«Να σου γράψω τη συνταγή, αλλά την έχω αντιγράψει από ελληνικό τσελεμεντέ (νομίζω της Σοφίας Σκούρα). Τον έχω ακόμη στη Χίο – η μητέρα μου τον χρησιμοποιούσε πολύ!», μας εκμυστηρεύεται η Σοφία που μας δίνει και το… tip του γλυκού!«Γίνεται αφράτο λόγω του γιαουρτιού και το λεμόνι μοσχομυρίζει. Η ευτυχία σε ένα κομμάτι γλυκό!».
Γιαουρτόπιτα
1μιση φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι5 αυγά1 μικρός κεσές γιαούρτι3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά baking powder2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το baking powder και το ξύσμα λεμονιού.Δουλεύετε σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη επί 5 λεπτά.Προσθέτετε το γιαούρτι κι ανακατεύετε καλά.Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε.Έχετε στο μεταξύ δουλέψει τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε λίγο αλεύρι, λίγη μαρέγκα μέχρι να τελειώσουν. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι, ρίχνετε σε βουτυρωμένα φόρμα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί μία ώρα.Όταν το βγάλετε από το φούρνο, το αλείφετε με λίγο φρέσκο βούτυρο και το πασπαλίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη.Καλή επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΚαι το παιχνίδι των παιδιών; Στην Κόλαση κι αυτό;, του Φρ. Κυλαδίτη

Latest..