Για Πέμπτη χρονιά το Agean Doc στη Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν ο Λέσβιος” τον Οκτώβριο

ΛΕΣΒΟΣ:
Δελτίο Τύπου: ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ AEGEAN DOC ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ. Με εννέα νέες ταινίες αρχίζει το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου το φεστιβάλ AEGEAN DOC, που παρουσιάζεται για Πέμπτη χρονιά στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ.
Όπως είναι γνωστό οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται και στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, στο Μουσείο Ελαιουργικής Βιομηχανίας της Αγίας Παρασκευής και στο Μόλυβο.
Μεταξύ των δημιουργών των ταινιών, συγκαταλέγεται και ο καθηγητής του Γυμνασίου Πλωμαρίου Κώστας Φωτιάδης, που συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά με ταινία του, που θα προβληθεί το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου. Η ταινία έχει τίτλο «Με το δικό σου τρόπο» και διαδραματίζεται καθ’ ολοκληρίαν στο Πλωμάρι, όπου φτάνει ένα ζευγάρι Γάλλων μουσικών, με σκοπό να μελετήσει την τοπική μουσική παράδοση. Στην εξερευνητική του περιπλάνηση, φτάνει στις Μηλιές, ένα ουσιαστικά εγκαταλειμένο χωριό πάνω από τον Τρίγωνα, όπου συναντά την Γιώτα, μια εξαιρετική λαϊκή τραγουδίστρια, αλλά και τον Άκη έναν θεολόγο καθηγητή, που ασχολείται με τον Καραγκιόζη, απ’ τους οποίους μαθαίνουν, σχεδόν τα πάντα για το πολιτιστικό στίγμα του τόπου.
Εκτός απ’ αυτή την καθαρά πλωμαρίτικη ταινία, θα προβληθούν δημιουργίες Ρώσσων, Ουκρανών, Ισπανών και Γερμανών σκηνοθετών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται δύο που πραγματοποιούν παγκόσμια πρεμιέρα.
Οι προβολές, που θα διαρκέσουν ως τις 6 Οκτωβρίου, θα αρχίζουν κάθε βράδυ στις 7.30, με ελεύθερη είσοδο. Προγράμματα θα διατίθενται στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ.

Latest..

Έτοιμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει τη Λέσβο στο μεταναστευτικό – Δηλώσεις από τη Νατάσα Μπερτό

ΛΕΣΒΟΣ: Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές με κάθε τρόπο απέναντι στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά, δήλωσε η εκπρόσωπος … [Read More...]

Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου – Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

ΛΕΣΒΟΣ: Σε συνεδρίαση της νέας 15μελούς Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου σήμερα Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων βορείου … [Read More...]

Παρέμβαση Χριστόφα για αύξηση πόρων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος»

ΛΕΣΒΟΣ: Παρέμβαση για το ζήτημα των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οικον ΙΙ – Β’ κύκλος» έκανε με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. … [Read More...]