Για πρώτη φορά χορωδία της Λέσβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΛΕΣΒΟΣ:

Η  μικτή χορωδία ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ  ΄΄Νίκος  Μυρογιάννης΄΄ έλαβε μέρος  στο 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΏΝ, ΧΟΡΩΔΙΏΝ και ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ στην αίθουσα ΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ΄΄ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών διάρκειας η ημερών  και περιελάμβανε ελεύθερο πρόγραμμα.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήρχετο στους 2500 καλλιτέχνες. Οι ομάδες οι οποίες έλαβαν μέρος ήταν από ΠΟΛΩΝΊΑ, ΚΊΝΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΚΎΠΡΟ και ΕΛΛΑΔΑ. Ήταν ιδιαίτερη η συμμετοχή των μουσικών σχημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μέρος των εσόδων του φεστιβάλ διετέθη σε εθελοντικούς οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ήταν η ΠΡΏΤΗ φορά που χορωδία του νησιού μας τραγουδούσε σε αυτό τον ναό της Τέχνης. Τραγουδήσαμε τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.
Η μετακίνηση και διαμονή της δημοτικής χορωδίας καλύφθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού και ιδιαίτερα συνέδραμε προς αυτή την κατεύθυνση ο Πρόεδρος κύριος  Ψαρόπουλος Σταύρος,  η υπεύθυνη οικονομικών Υπηρεσιών κυρία Αικατερινάκη Ρούλα και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος  Αστυρακάκης Κώστας  τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.
Θα ήταν αδύνατο να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και να τραγουδήσουμε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση της μαέστρου μας κυρίας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑ στην οποία οι χορωδοί εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους γιατί για όλους εμάς ήταν μια μοναδική, αλησμόνητη  και πρωτόγνωρη εμπειρία.

Latest..

24ωρή απεργία στα πλοία

ΛΗΜΝΟΣ: Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 3 Ιουλίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας … [Read More...]

Terra Lemnia: «Ας προστατέψουμε και ας μεγαλώσουμε τη γη μας για να προστατέψουμε και να μεγαλώσουμε το μέλλον μαζί της»

ΛΗΜΝΟΣ: Γράφει η Ήβη Νανοπούλου Το πρόγραμμα Terra Lemnia προτείνει λύσεις και φέρνει κάποια αισιόδοξα μηνύματα για τη δυνατότητα αντιστροφής ενός φαινομένου που απειλεί και το … [Read More...]

Ο Γιώργος Πάλλης στη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ: Στη Λήμνο θα βρεθεί ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Πάλλης, το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου, για να συνομιλήσει με πολίτες και … [Read More...]

Κτηματολόγιο: Οδηγός επιβίωσης για Ιούλιο και Αύγουστο – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες

ΛΗΜΝΟΣ: Την ολοκλήρωση της φάσης συλλογής δηλώσεων κτηματογράφησης του τρέχοντος προγράμματος του Κτηματολογίου σηματοδοτεί η έναρξη -μέσα στις επόμενες ημέρες- της συλλογής … [Read More...]