Δήμαρχος και Έπαρχος συναντήθηκαν με Αυστραλούς για την δημιουργία ανοικτού μουσείου στη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ:

Όπως αναφέρουν στα παρακάτω δελτία τύπου ο Δήμαρχος, αλλά και ο Έπαρχος Λήμνου, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Αυστραλίας που επισκέφτηκε την Λήμνο και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί Ανοικτό Μουσείου στη Λήμνο, για να αναδείξει  τον ρόλο της Λήμνου στην ιστορική περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη Μάχη της Καλλίπολης.
Το δελτίο τύπου του Δημάρχου Λήμνου
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο Πορτιανού και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο με αντιπροσωπεία από την Αυστραλία, η οποία επισκέφθηκε τη Λήμνο, στο πλαίσιο της δρομολόγησης ενός σημαντικού έργου για την ανάδειξη της παρουσίας των Anzac στο νησί κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε με το στέλεχος του Υπουργείου Βετεράνων της Αυστραλιανής Κυβέρνησης κο Πολ Νόθαρντ, το στέλεχος του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Αυστραλίας κα Βανέσα Γουίντον, τον πρόεδρο του ιδρύματος «Λυσικράτης» κο Τζον Αζαρία και το μέλος της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης κα Ελίζαμπεθ Κάιντος, παρουσία του Διοικητή της 88 ΣΔΙ Ταξίαρχου κου Γεώργιου Βακλατζή.Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις διαδικασίες που ακολουθούνται προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο του Ανοικτού Μουσείου σε σημεία ιστορικής σημασίας, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς Λήμνου-Αυστραλίας, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Λήμνου στην ιστορική περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα τη Μάχη της Καλλίπολης.
Το δελτίο τύπου του Επάρχου Λήμνου
Το πενθήμερο από 6-9-2019 έως 10-9-2019, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας- Λαμπρινός πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αυστραλίας και του AUSTRALIAN NATIONAL MUSEUM, τον κ. Paul Nothard AM CSC,  National Manager Commemorations and War Graves, την κα. Vanessa Weedon, Head of Projects Australian national Maritime Museum καθώς και τους εκπροσώπους της Αυστραλιανής Ομογένειας, κ. John Azarias και την κα. Elizabeth Kaydos, σχετικά με τη δημιουργία Open Air Museum, στο νησί της Λήμνου. Ένα Project, που θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του Αυστραλιανού κράτους.
Το κλίμα των συζητήσεων ήταν εγκάρδιο και κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών ήταν η θέληση για την δημιουργία αυτού του ιστορικού πάρκου, που θα βοηθήσει πολύπλευρα στο μέλλον το νησί μας.
Αναμένουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα την Προγραμματική συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και της Αυστραλίας για την υλοποίηση του Project.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Latest..