Δήμος Ικαρίας : Ενημερώσεις για την ελεύθερη κατασκήνωση και τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα

ΙΚΑΡΙΑ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Άγιος  Κήρυκος 6/6/2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Ενημέρωση  των  επισκεπτών  του  νησιού
 
Η Δημοτική Αρχή θέλοντας και πάλι να ενημερώσει τους φίλους επισκέπτες του νησιού, κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχει (προς το παρόν) εγκατάσταση camping δημοτική ή ιδιωτική, ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η  ανεξέλεγκτη  κατασκήνωση .
Ο Δήμος Ικαρίας μετά και την προσπάθειά των τριών τελευταίων ετών ,  η οποία αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε από την πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας, και το σύνολο των φορέων της Δ.Ε Ραχών, προκειμένου οι παραλίες του νησιού μας να είναι ελεύθερες και καθαρές στη διάθεση όλων με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα, θεωρεί υποχρέωσή του να υπερασπιστεί και το φετινό καλοκαίρι το δικαίωμα πρόσβασης – χρήσης των παραλιών για όλους .
Η θέση αυτή αντιπροσωπεύει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά εκφράζει και την επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των επισκεπτών μας, και πιστεύουμε ότι οι φίλοι επισκέπτες και πάλι θα τη σεβαστούν, αφού η επιλογή του ελεύθερου camping από ένα μέρος των επισκεπτών, δε μπορεί να στερεί το δικαίωμα της πρόσβασης – χρήσης των παραλιών από όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού.

ΔΗΜΟΣ   ΙΚΑΡΙΑΣ

Αγ. Κήρυκος: 6/6/2018   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ       
ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ                                   

                 
Ενημέρωση για την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ικαρίας δίνοντας συνέχεια στην διαδικασία αποσυμφόρησης των δρόμων του νησιού από  εγκαταλειμμένα οχήματα, ολοκλήρωσε όλες τις αναγκαίες ενέργειες που απαιτούντο (διαγωνιστική διαδικασία – συμβασιοποίηση ανάδοχου, κλπ) ώστε να νομιμοποιηθεί η διαδικασία συλλογής και απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων οχημάτων από την Ικαρία.
Από την διαδικασία αυτή πρόεκυψε ως ανάδοχος του έργου η  εταιρία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ»  που επιφορτίζεται πλέον με την ευθύνη ολοκλήρωσης της διαδικασίας απομάκρυνσης (Συλλογή – προσωρινή φύλαξη –απομάκρυνση) από την Ικαρία των οχημάτων τέλους Ζωής.
Παράλληλα ενημερώνουμε ότι σήμερα παραδόθηκαν στην  εταιρία  οι πρώτες 100 αποφάσεις  χαρακτηρισμού των εγκαταλελειμμένων  οχημάτων, και άμεσα ξεκινά η διαδικασία απομάκρυνσης όσων οχημάτων δεν απομακρύνθηκαν μετά την σήμανση τους από τον Δήμο Ικαρίας.  

Δήμος   Ικαρίας

Latest..

«CINEΜΑΘΕΙΑ 2018» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ

ΧΙΟΣ : Τριήμερο Φεστιβάλ «CINEμάθεια, 2018» (29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου). Προβολή 45 + 1 μαθητικές ταινίες Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων από νησιά του Βορείου και του … [Read More...]

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ;

ΧΙΟΣ : Οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: 20 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα προσφύγων σήμερα και δυστυχώς η κατάσταση των προσφύγων σε όλο τον κόσμο, στην … [Read More...]

Δημοσιογραφική αποστολή από την Τσεχία επισκέφτηκε πρόσφατα την Κω, στο πλαίσιο προώθησης των πωλήσεων του Tour Operator FIRO Tour.

ΚΩΣ: Οι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Kos Imperial Thalasso της Grecotel και στο πενθήμερο πρόγραμμά τους περιλήφθηκαν επισκέψεις σε αξιοθέατα, φυσικές ομορφιές και … [Read More...]

ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ Ο ΒΟΥΡΝΟΥΣ

ΧΙΟΣ : Μια ακόμη σύμβουλο προσέλαβε ο αποτυχημένος πολιτικά δήμαρχος Χίου, Μαν. Βουρνού, του οποίου το έργο εν συγκρίσει με προηγούμενους δημάρχους είναι υποδεέστερο, ενώ η … [Read More...]