Δεσμοί φιλίας Γυμνασίου Μούδρου και Αγίου Ευστρατίου (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» ευχαριστεί θερμά τόσο το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την πρωτοβουλία επίσκεψης μαθητών μας στο αδελφό νησί του Αγίου Ευστρατίου όσο και το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και τη Σχολική Επιτροπή των σχολικών μονάδων Αγίου Ευστρατίου για την υπέροχη διήμερη φιλοξενία που λάβαμε.
            15 μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου, η Πρόεδρος, κ Ζαΐμη-Αγέρα Χριστίνα και το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Μουστάκα Ευαγγελία, κηδεμόνες, η Διευθύντρια του Γυμνασίου και η εκπαιδευτικός κ. Βράνα Τριανταφυλλιά επισκεφτήκαμε τον Άγιο Ευστράτιο στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου και παρουσιάσαμε μέρος των δράσεων του σχολείου μας στην τοπική κοινωνία. Εστιάσαμε στο «Νοιάζομαι και δρω», ένα πρόγραμμα ενεργού πολιτειότητας, καθώς θεωρούμε ότι η σύμπραξη σχολείων, συλλόγων και Δημοτικών αρχών μπορεί να φέρει λύσεις και να αποτελέσει αφετηρία κοινών αγώνων και προσπαθειών για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των δυσπροσίτων περιοχών και την πολιτισμική ανάπτυξη των 2 νησιών. Επίσης, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Μούδρου «Βαδίζοντας στα ιστορικά μονοπάτια του Μούδρου των αρχών του 20ου αι.», το οποίο έχει λάβει τιμητική διάκριση στο φεστιβάλ μαθητικών ταινιών cineμάθεια «για την παράθεση κι εύστοχη ανάδειξη αξιοπρόσεκτου ψηφιακού υλικού», καθώς και μέρος ενός παλιότερου προγράμματος του σχολείου για τη μετανάστευση των ντόπιων στο εξωτερικό μεταπολεμικά, φαινόμενο που έπληξε και τα δυο νησιά σε μέγιστο βαθμό. Η εκδήλωσή μας έκλεισε με «παιχνιδοκαμώματα» για όλες τις ηλικίες παιδιών, που πολύ δημιουργικά είχε οργανώσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Ζαΐμη-Αγέρα Χριστίνα και που ξεσήκωσαν ντόπιους κι επισκέπτες του νησιού και δημιούργησαν δεσμούς ανάμεσα στους μαθητές του Αη Στράτη και της Λήμνου.
           
Η γραφικότητα του νησιού, η θαλπωρή που βιώσαμε, η θερμή υποδοχή της Δημάρχου, κ.Κακαλή Μαρίας, η γενναιόδωρη φιλοξενία, η γνωριμία μας με τον τόπο και τους ανθρώπους του είχαν ως αποτέλεσμα μια υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Η Διευθύντρια
Παπαπαναγιώτου Μαρία (ΠΕ02)

Latest..

Σύλληψη 28χρονου στην πόλη της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Έναν άνδρα ηλικίας 28 ετών συνέλαβαν την Τρίτη στην πόλη της Σάμου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού.Ο συλληφθείς είναι αλλοδαπός και σε βάρος του … [Read More...]