ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Δήλωση Ανδρέα Μιχαηλίδη για την εμβληματική ημέρα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Χίου:
Η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου αποτελεί μια εμβληματική ημέρα στην προσπάθεια για την αναβάθμιση μιας κορυφαίας σημασίας υποδομής για την ανάπτυξη του νησιού, του αεροδρομίου της Χίου.
Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε ο κάθε φορέας αναγνωρίζει το ρόλο του και δεσμεύεται για την υλοποίησή του, αποτυπώνεται ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου και αναφέρονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία των μελετητικών εργασιών.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αποτύπωση συγκεκριμένων δεσμεύσεων του κάθε φορέα, ώστε μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και συνεργιών να υλοποιηθεί ένα κεντρικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Εγκαταλείποντας φαραωνικού τύπου – και γι’ αυτό ανεφάρμοστους, όπως αποδείχτηκε – σχεδιασμούς του παρελθόντος και λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της σημερινής πραγματικότητας, καταγράφεται για πρώτη φόρα μια σοβαρή προσπάθεια για τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου.
Από εδώ και πέρα χρειάζεται δέσμευση όλων των φορέων στο κλίμα που προανέφερα και η συστηματική εργασία του καθενός έτσι ώστε να ο στόχος αυτός να γίνει πραγματικότητα.
Σε ό,τι μου αναλογεί, δεσμεύομαι να παρακολουθώ επισταμένως την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και να συνεισφέρω με κάθε δόκιμο τρόπο στην επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.
 

Latest..

Πρόεδρος ραδιοταξί Κω- συμφωνούμε με την πρόταση του δήμου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας στην ακτή Κουντουριώτη

ΚΩΣ: Πρόεδρος ραδιοταξί Κω- συμφωνούμε με την πρόταση του δήμου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας στην ακτή Κουντουριώτη Η σαιζόν ξεκίνησε με μεγάλες πληρότητες –έχουμε … [Read More...]