ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2016

ΧΙΟΣ :
Ο Α. Μιχαηλίδης σχετικά με τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών από τις πυρκαγιές του 2016, παραχώρησε την παρακάτω δήλωση:
 
Όπως προκύπτει από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης), με αριθμό πρωτοκόλλου Ref.Ares(2018)1848241 – 06/04/2018 προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε. Ε. αναφορικά με την τροποποίηση της ΚΥΑ της 31ηςΜαίου 2017 σχετικά με τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγώναπό τις πυρκαγιές του 2016 γίνεται γνωστό ότι:
 
1ον) Όσον αφορά την αύξηση ηλικίας των δικαιούχων από τα 70 στα 75 έτη η Ε.Ε. δηλώνει ότι: «δεν υπάρχει ανάγκη να κοινοποιηθεί εκ νέου η εν λόγω τροποποίηση».
 
2ον) Όσον αφορά την αύξηση του ανώτατου εξωγεωργικού εισοδήματος από τις 7.500 στις 15.000 ευρώ ομοίως η Ε.Ε. δηλώνει: «δεν χρειάζεται να κοινοποιηθεί εκ νέου στην Επιτροπή»
 
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι έχουν γίνει δεκτές και οι δύο προτεινόμενες τροποποιήσεις που διευρύνουν σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων μαστιχοπαραγωγών.
 
Θα ακολουθήσει η έκδοση νέας ΚΥΑ με τις νέες, πλέον, προϋποθέσεις για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων.
 
Για μια φορά ακόμα διαψεύδονται οι Κασσάνδρες οι οποίοι φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν ούτε ποιους ερωτούν ούτε τι ερωτούν. Η κυβέρνηση συνεχίζει με τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θέτοντας συγκεκριμένο κοινωνικό πρόσημο στις επιλογές της.
 

Latest..

ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

ΧΙΟΣ : Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν διηκόνησε τούς ἐν περιστάσει ἀδελφούς μας κατά τίς ἡμέρες τοῦ Ἁγίου Πάσχα. Ἡ διακονία αὐτή δέν περιορίζεται μόνο γιά τίς ἡμέρες … [Read More...]