Διαβάστε τις κυκλοφοριακές ρθυμίσεις στην πόλη της Μυτιλήνης για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου

ΛΕΣΒΟΣ: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην πόλη της Μυτιλήνης
Ανακοινώνεται ότι, αύριο (8 Νοεμβρίου 2018), στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και της καθιερωμένης παρέλασης, που πρόκειται να λάβουν χώρα στη Μυτιλήνη, για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της νήσου Λέσβου, θα πραγματοποιηθούν στο οδικό δίκτυο της πόλης οι -κατά περίπτωση- απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Ειδικότερα: Κατά το χρονικό διάστημα από την 07.00 ώρα έως την 12.00 ώρα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ερμού, από τη συμβολή της με την οδό Ν. Έλλης έως και τη συμβολή της με την οδό Βουρνάζων.Κατόπιν τούτου: Τα οχήματα που θα κινούνται στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης – Θερμής, με κατεύθυνση προς την οδό Ν. Έλλης, θα πραγματοποιούν υποχρεωτική πορεία προς τη Βόρεια Παράκαμψη της πόλης (Δ.Ε.Η.).  Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ν. Έλλης, με κατεύθυνση προς την οδό Μ. Ασίας, θα πραγματοποιούν υποχρεωτική πορεία προς την οδό Κρήνης. Κατά το χρονικό διάστημα από την 11.00 ώρα έως την 15.00 ώρα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αντιστροφή της κατεύθυνσης κυκλοφορίας α) στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως και τη συμβολή της με την οδό Ξεν. Καραπαναγιώτη και β) στην οδό Σμύρνης, στο τμήμα αυτής από τη συμβολή της με την οδό Καβέτσου έως και τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου.
Κατόπιν αυτών: Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ελ. Βενιζέλου, με κατεύθυνση προς τις οδούς Οδ. Ελύτη και Π. Κουντουριώτου, θα πραγματοποιούν υποχρεωτική πορεία προς την οδό Β. Καραπαναγιώτη. Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Οδ. Ελύτη, δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στις οδούς Ναυμ. Παπανικολή, Αχ. Κοντάρα και Πανσελήνου. Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Καβέτσου, δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην οδό Σμύρνης. Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ξεν. Καραπαναγιώτη, θα πραγματοποιούν υποχρεωτική δεξιά πορεία προς την οδό Ελ. Βενιζέλου.Λόγω των προαναφερόμενων προσωρινών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται -κατά περίπτωση- από παρακαμπτήριες οδούς.Το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης θα προβεί, σε συνεργασία με τις αρμόδιες λιμενικές Αρχές, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στις εν λόγω περιοχές.Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για τη διευκόλυνσή τους καθώς και για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
————
Ενημέρωση και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο για την προκυμαία:
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ανακοινώνεται προς τους οδηγούς Ι.Χ. επιβατηγών οχημάτων, Δ.Χ και Ι.Χ φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων καθώς και προς τους οδηγούς των δικύκλων ότι, την ΠΕΜΠΤΗ 08-11-2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης Ν. Λέσβου με την παρουσία του Κου Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθούν σταδιακά από ώρα 08:00 διακοπές κυκλοφορίας κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη. Συγκεκριμένα από ώρα 08:00 έως 08:30 περίπου θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας από το ύψος πλατείας Κωνσταντινουπόλεως μέχρι το ύψος πύλης Β επιβατηγού λιμένα, έμπροσθεν Τελωνείου. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται μόνον προς πλατεία Κωνσταντινουπόλεως και προς Επάνω Σκάλα μέσω της οδού 8ης Νοεμβρίου.     
 Επίσης από ώρα 10:15 μέχρι πέρας της παρελάσεως θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος της  παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από το ύψος της πλατείας Κωνσταντινουπόλεως μόνο προς την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών ενώ από το ύψος του επιβατηγού λιμένα μόνο προς την Επάνω Σκάλα μέσω της οδού 8ης Νοεμβρίου. 
 Μαθητές, γονείς και μέλη τμημάτων που πρόκειται να συμμετάσχουν στην παρέλαση παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευση τους. Δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση σε κανένα όχημα σύμφωνα με τις προαναφερόμενες απαγορεύσεις. Επιβάτες καθώς και οδηγοί επιβατηγών και φορτηγών οχημάτων που θα αποβιβαστούν από το πλοίο  Ν. ΣΑΜΟΣ  που είναι προγραμματισμένο να καταπλεύσει στον επιβατηγό λιμένα Μυτιλήνης την Πέμπτη 08-11-2018 και ώρα 08:00 θα διοχετευθούν προς Επάνω Σκάλα μέσω της οδού 8ης Νοεμβρίου.
 Παρακαλούμε όπως διευκολύνετε τους Τροχονόμους και τα στελέχη της Υπηρεσίας μας που θα επιτηρούν και θα ρυθμίζουν τη κυκλοφορία των οχημάτων, δείχνοντας κατανόηση και συνεργασία σε τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις που θα προκύψουν  δεδομένου ότι σκοπός μας είναι να αποφύγουμε την πέραν του αναγκαίου ταλαιπωρία οδηγών και πεζών.  
                                                       ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
.

Latest..