ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

ΧΙΟΣ : Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων εξέδωσε την παρακάτω διαμαρτυρία:
«Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο Δεκέμβριος έχει προχωρήσει και ακόμα στο σχολείο μας δεν έχει εμφανιστεί ο δεύτερος καθηγητής ναυτικών μαθημάτων. Καταβάλλονται προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά από άλλους καθηγητές. Επίσης ο  υπάρχων καθηγητής ναυτιλίας είναι ανεπαρκείς για την εκτέλεση των καθηκόντων του (προσωπικοί λόγοι). Κατά συνέπεια τα παιδιά μένουν πίσω και κακώς προετοιμασμένα για της εξετάσεις τους. Το Υπουργείο έως τώρα κωφεύει στις οποιεσδήποτε ενέργειες μας για αναπλήρωση και ίσως αντικατάσταση του με πρόσχημα την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων και χρημάτων. 
Το σχολείο μας πέρσι αντιμετώπισε τον κίνδυνο να κλείσουν τμήματα ειδικότητας   λόγω μειωμένου αριθμού μαθητών, φέτος αντιμετωπίζουμε  τον κίνδυνο να φύγουν οι μαθητές λόγω έλλειψης καθηγητών. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι κάποιοι θέλουν να βάλουν λουκέτο σε ένα απομακρυσμένο σχολείο που καλύπτει  τις ανάγκες της βορειοανατολικής Χίου. 
Οι ελλείψεις αυτές, δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στο σχολείο και βαραίνουν αποκλειστικά τους αρμόδιους φορείς Β/θμια Εκπ/ση Χιου και το Υπουργείο Παιδείας
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων
δηλώνει:

· Την έντονη διαμαρτυρία του γι’ αυτή την κατάσταση
· Το βαθύ προβληματισμό και την αγωνία του για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας

. Με ποιο τρόπο θα αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν λόγω των παραπάνω ελλείψεων.
Με εκτίμηση
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ  Καρδαμύλων.»

Latest..