ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΕΒΕ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΧΙΟΣ : Η ΟΕΒΕ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από 7 έως 10% επέβαλαν οι ναυτιλιακές εταιρείες στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου, από τις αρχές του χρόνου, πλήττοντας για ακόμη μια φορά τους νησιώτες . Βασιζόμενες στη νέα νομοθεσία που ζητά από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να χρησιμοποιούν ειδικά ναυτιλιακά καύσιμα  για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την προστασία της ανθρώπινης υγείας και ενώ υπάρχει η εναλλακτική λύση τοποθέτησης συστήματος καθαρισμού καυσαερίων Scrubbers, οι εταιρείες επιλέγουν να επιβαρύνουν οικονομικά τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες αυξάνοντας την τιμή του εισιτηρίου.   
Είναι άδικο για τους νησιώτες να επωμιστούν ακόμα ένα οικονομικό βάρος καθώς αυτόματα θα ανέβει το κόστος διαβίωσης ενώ θα επιφέρει μεγάλο  πλήγμα στο εμπόριο και τον τουρισμό.
Οι επιβάτες λοιπόν που θα θελήσουν να επισκεφθούν το βόρειο Αιγαίο θα επιβαρυνθούν περίπου 3 με 5 ευρώ ανά εισιτήριο σε σύγκριση με τις παλιές τιμές.
Παράλληλα, η ναυτιλιακή εταιρεία που μονοπωλεί στο Βόρειο Αιγαίο πάει να καταργήσει κάθε είδους προωθητική εκπτωτική ενέργεια που προσέφεραν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών (Εισιτήρια με 50% έκπτωση ή 1+1).
 Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι όσο υπάρχει μονοπωλιακή εκμετάλλευση δε θα πάψουν τα προβλήματα. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου εκφράζει την εναντίωση του στην αύξηση των εισιτηρίων που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας καθώς ο επιβάτης εκτός από τα 3 με 5 ευρώ παραπάνω,  θα πρέπει να υποστεί πολύωρη ταλαιπωρία στο πλοίο. Ο συνδυασμός υψηλού κόστους και ταλαιπωρίας μετατρέπουν τα νησιά μας σε «απαγορευμένο» τουριστικό προορισμό. 
Η αύξηση του κόστους των εισιτηρίων αποτελεί «βραχνά» κυρίως για τους κατοίκους των νησιών του βορείου Αιγαίου αφού δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες που η δουλειά τους υποχρεώνει να μετακινούνται συχνά ενώ η ενδεχόμενη μετακίνηση μια τετραμελούς οικογένειας με τις νέες τιμές κοστίζει περίπου 50-80 ευρώ παραπάνω. 
Θεωρούμε λοιπόν ότι οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων θα φέρουν τα νησιά μας σε ακόμα πιο δυσμενή θέση. Η μοναδική προσπάθεια στήριξης των νησιωτών  στο ζήτημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους που παρέμενε άλυτο εδώ και χρόνια, είναι η θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου το οποίο αφορά μόνο στους μόνιμους κατοίκους των νησιών και όχι τους επισκέπτες ενώ η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να πάρει και 2 μήνες.
 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου ζητά το Μεταφορικό Ισοδύναμο να ισχύσει και για τους επισκέπτες των νησιών καθώς θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει το ενδιαφέρον των τουριστών ενώ αιτούμαστε την συντόμευση της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων στους πολίτες.
Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά από την Κυβέρνηση να δει τις πραγματικές διαστάσεις και επιπτώσεις που επιφέρει η αύξηση των εισιτηρίων στους πολίτες των νησιών μας! Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος!»

Latest..

ΝΕΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ – ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΜΑΤΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΦΟΔΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΧΙΟΣ : Νέα αναταραχή στη Διοίκηση Νικολαΐδη, καθώς ο Δ. Κοματάς κατέθεσε την παραίτησή του από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, καθώς και Υποδομών και Μικτών ομάδων εν μέσω … [Read More...]

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Με αρτοκλασία και προσευχή για υγεία, δύναμη και θεία χάρη, στον δύσκολο αγώνα που αγωνίζεται για να τους προσφέρει μια καινούρια ζωή, ευχήθηκαν τα παιδιά της Κιβωτού του … [Read More...]

SamosSport.gr: Ζωντανές μεταδόσεις

ΣΑΜΟΣ: Το Σάββατο 18/01/19 και ώρα 19:00 ο Κέρκης Μαραθοκάμου Σάμου θα υποδεχτεί την ομάδα  Γ.Ε. Ηρακλείου, στο κλειστό γυμναστήριο Καρλοβάσου . Αγώνας της 11ης … [Read More...]

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΧΙΟΣ : Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο κ. Αντώνη … [Read More...]

KAI OI MHXANIKOI ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΚΑ

ΧΙΟΣ : Η Ν.Ε. Χίου του ΤΕΕ/T. ΒΑ. Αιγαίου έπειτα από τη συμμετοχή και την παρακολούθηση των ειδικών συσκέψεων/συνεδριάσεων της Περ. Βορείου Αιγαίου και του Δημοτικού Συμβουλίου … [Read More...]