Διημερίδα στο Πλωμάρι “Ελαιόλαδο το χρυσάφι της Λέσβου” 10 & 11 Αυγούστου

ΛΕΣΒΟΣ:
Δελτίο τύπου της Λέσχη Πλωμαρίου. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ. Με δυο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις συνεχίζεται ο εορτασμός των 140 χρόνων από την ίδρυση της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, το επόμενο τριήμερο.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, 10 και 11 Αυγούστου, πραγματοποιείται η διημερίδα «Διατροφικές Κι θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου», στα πλαίσια της γενικότερης εκστρατείας της ΛΕΣΧΗΣ, «Ελαιόλαδο το χρυσάφι της Λέσβου». Στην διημερίδα που θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, θα μιλήσουν οι Πηνελόπη Μαυραγάνη-Τσιπίδου, ομότιμη καθηγήτρια του ΑΠΘ και Αλέξιος-Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, που θα αναφερθούν στις βιολογικές και φαρμακευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου και θα συνεχισθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου με τον Δημήτρη Κουρέτα, καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Ηλία Μαμαλάκη, δημοσιογράφο-σεφ, που θα ασχοληθούν ο ένας με την βιομηχανική αξιοποίηση των αποβλήτων των ελαιουργείων και ο άλλος με την διατροφική αξία του ελαιολάδου.
Στις συνεδριάσεις της διημερίδας, που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχουν κληθεί να παραστούν και να λάβουν μέρος όλοι οι λεσβιακοί φορείς, του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, που ασχολούνται με το ελαιόλαδο, να θέσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να συζητήσουν το ζήτημα των βιομηχανικών αποβλήτων που κάθε χρόνο δημιουργεί θέματα στο νησί. Ακόμα από τον φορέα που διοργανώνει την εκδήλωση, αναμένεται να τεθεί επιτακτικά το ζήτημα της χρήσης από τα καταστήματα εστίασης του σπορελαίου στην μαγειρική, αντί του ελαιόλαδου.
Την επόμενη μέρα, δηλαδή την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 7.30 το βράδυ, ο Παναγιώτης Πούλος, λέκτορας μουσικολογίας του ΕΚΠΑ, παρουσιάζει τα «μουσικά τεκμήρια του Πλωμαρίου». Που βασίζονται στα αρχεία του παλαιού σπουδαίου μουσικού του Παλαιοχωρίου Παναγιώτη Παντελέλλη, τα οποία εκχωρήθηκαν από τον γιο του. Κομμάτια απ’ αυτά. Αλλά και άλλες μουσικές σελίδες, θα ζωντανέψουν μετά οι Νίκος Ανδρίκος, επίκουρος καθηγητής του μουσικού ΤΕΙ Άρτας , με την ορχήστρα του.

Latest..

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

ΧΙΟΣ : Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου σε … [Read More...]

Το &.Πάσχα&. του καλοκαιριού στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στη Σάμο το “Πάσχα του Καλοκαιριού”, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πλήθη πιστών συνέτρεξαν στους Ιερούς Ναούς και τις … [Read More...]