«Δολοφονικά αμαξίδια» για την παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία, από Κινηματογραφική Λέσχη

ΧΙΟΣ : Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προβάλλει την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου την ταινία «Δολοφονικά Αμαξίδια» του Αττίλα Τιλ (Ουγγρικής παραγωγής 2016).
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα ΑΜΕΑ και τους συνοδούς τους, στο ΟΜΗΡΕΙΟ 8.30 μ.μ. (πάντα!)
Λίγα λόγια για την ταινία:
Τα Δολοφονικά Αμαξίδια (Καλύτερη ταινία-Χρυσός Αλέξανδρος Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016) είναι μια δραματική περιπέτεια με χιουμοριστικές πινελιές όπου πρωταγωνιστούν πραγματικά άτομα με αναπηρία, τα οποία μάλιστα βραβεύθηκαν (Ανδρικού ρόλου) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Η ταινία χωρίς να μεμψιμοιρεί, μας δείχνει την δίψα τους για ζωή και στον πυρήνα της κρύβει μια συγκινητική σχέση πατέρα-γιου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο πραγματικός τίτλος στα ουγγρικά μεταφράζεται (περίπου) ως «Από τα βάθη της ψυχής μου».

Latest..

Εγώ η Μέλια…

ΛΗΜΝΟΣ: Όταν  αργώ  να  γράψω  κάτι,  με  βρίσκουν  φίλοι  και  γνωστοί  και  μου  κάνουν  παράπονα.  … [Read More...]

Λάουρα Κρητικού από Κω: «Είμαστε ξεσπιτωμένοι με μωρό παιδί, 5 μήνες μετά δεν έχουμε πάρει ούτε δεκάρα τσακιστή…»

ΚΩΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠ’ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΚΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ «TΩΡΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ» Epsilon tv 10-12 Λάουρα Κρητικού από … [Read More...]

Ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των 50 οικίσκων για τη Μόρια – Ξαφνικό τέλος στην περιφρούρηση….

ΛΕΣΒΟΣ: Ολοκληρώθηκε στις 10 περίπου σήμερα το πρωί, η εκφόρτωση των 50 οικίσκων που προορίζονται για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και … [Read More...]