Δύναμη Αλλαγής: “Η παράταξη Ρούφα-Όραμα συνεχίζει τις προσπάθειες για να αποδείξει σε όλους τους πολίτες της Κω, ότι δεν υπάρχει πάτος στην αθλιότητα που χαρακτηρίζει τις πρακτικές και το δημόσιο λόγο της.&.

ΚΩΣ:
Από τη δημοτική παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Νέα Αρχή” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η παράταξη Ρούφα-Όραμα συνεχίζει τις προσπάθειες για να αποδείξει σε όλους τους πολίτες της Κω, ότι δεν υπάρχει πάτος στην αθλιότητα που χαρακτηρίζει τις πρακτικές και το δημόσιο λόγο της.
Η μηνυτήρια αναφορά που έκανε θα έχει την ίδια τύχη με αυτήν που της επιφυλάσσουν οι πολίτες: θα πάει στα αζήτητα.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, παραθέτουμε 4 στοιχεία:
1ον) Το 2007 ξεκίνησε η διαδικασία εκπόνησης του νέου ΓΠΣ (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου) για τον τέως δήμο ΚΩ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο το Δεκέμβριο του 2010.
2ον) Έρχεται στη συνέχεια η παράταξη Ρούφα-Όραμα και προχωρά στη λύση της σύμβασης με στόχο να κάνει νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλο το νησί, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία έκανε σαφή αναφορά στην δυνατότητα ολοκλήρωσης των εκπονούμενων ΓΠΣ για τις περιοχές που είχαν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες, όπως στη Δημοτική Ενότητα Κω. Φυσικά δεν έκαναν τίποτα, παρέδωσαν το απόλυτο μηδέν και επιπλέον ακύρωσαν μια διαδικασία που θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί.
3ον) Η Νέα Δημοτική Αρχή για να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο και να δώσει λύση στο πρόβλημα, τον Απρίλιο του 2015 αποφάσισε την ενεργοποίηση της αρχικής σύμβασης και την επέκταση των εργασιών και του αντικειμένου της σε ολόκληρο το νησί. Η απόφαση του ΣτΕ στα τέλη του 2015, επέβαλε τη λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λύση της σύμβασης και εμείς είμαστε εδώ για να εφαρμόζουμε τους νόμους και όχι για να στήνουμε συνεργατικές τύπου “Γαιόραμα”…
Είναι σαφές ότι από όλη αυτή τη διαδικασία δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ ούτε υπήρξε οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.
Είναι σαφές ότι όταν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, η κ. Ρούφα θα αναλάβει τις ευθύνες της για να μάθει να μην πετάει λάσπη και να διακινεί αθλιότητες.
Από εκεί και πέρα, όπως έχει ανακοινωθεί, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), το οποίο πλέον ονομάζεται Τοπικό Χωρικό σχέδιο (ΤΧΣ), βρίσκεται στη διαδικασία της προκήρυξης για να δοθεί οριστική λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα της Κω.
Και τη λύση αυτή τη δίνει η δημοτική αρχή Κυρίτση.

Latest..

ZHTOYN ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΧΙΟΣ : Ζητούν την αμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να γίνει συζήτηση για τις αλλαγές στις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης. Αναλυτικά η επιστολή τους: Στις 8 του … [Read More...]