ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ : Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση Χίου.
Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει ήδη ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου 2018 και χρηματοδοτούνται λειτουργικά έξοδα για το Κέντρο, για 3 χρόνια δηλαδή έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.
Η συνολική χρηματοδότηση είναι 432.000 ευρώ και αφορά 14 έως 15 άτομα ωφελούμενους. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτείται η απασχόληση 12 εξειδικευμένων εργαζομένων (φυσικοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ). Οι υπηρεσίες που παρέχονται προς τους ωφελούμενους είναι ειδική εκπαίδευση, σωματική άσκηση, φυσικοθεραπεία, ανάπτυξη δραστηριοτήτων και συμβουλευτική.
Η κα. Χριστιάνα Καλογήρου αφού παρουσίασε το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα στον χαιρετισμό της είπε:
«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου γιατί βρισκόμαστε σήμερα εδώ να εγκαινιάσουμε αυτό το Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας. Τη μοναδική ολοκληρωμένη δομή φροντίδας που υπάρχει σε περιφερειακό επίπεδο, δεδομένου ότι λειτουργούν άλλες 4 στην Αθήνα και άλλες 2 στη Θεσσαλονίκη.

Latest..

Ενημέρωση για τη δίκη των 35

ΛΕΣΒΟΣ: Τη Δευτέρα 23 Απριλίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου βορείου Αιγαίου, του οποίου η μεταβατική έδρα συνεδριάζει στη Χϊο, η δίκη των 35 … [Read More...]

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ : “Τα κόμματα να κάνουν ένα βήμα πίσω. Η Κως δεν μπορεί να μετατραπεί σε πεδίο άσκησης κομματικών σκοπιμοτήτων.”

ΚΩΣ: Από τη Δημοτική Παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Νέα Αρχή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύριζα Κω είναι κατώτερη των περιστάσεων.Αντιλαμβανόμαστε … [Read More...]

Φυτεία χασίς στη Μυτιλήνη (φωτο)

ΛΕΣΒΟΣ: Εντοπίστηκε φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης σε υπαίθριο χώρο στην ευρύτερη περιοχή της ΜυτιλήνηςΣυνελήφθη ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία … [Read More...]