Εθελοντισμός, μάθηση και αλληλεγγύη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Με σκοπό την παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές φροντιστηριακής εκπαίδευσης, αρχίζει από αύριο στην Κάλυμνο η πιλοτική λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
14, μέχρι στιγμής, εκπαιδευτικοί με αναπτυγμένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους τους στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα της 25χρονης βιολόγου Μαρίας Φερμάνη και αποφάσισαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία της για τη λειτουργία και στην Κάλυμνο μιας αλληλέγγυας δομής εξωσχολικής βοήθειας για τα παιδιά που δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού για να βοηθηθούν.
Εθελοντές και χώρος φιλοξενίας
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα φιλοξενηθεί στον πάνω όροφο του ξενώνα της Ενορίας Χριστού και η υπεύθυνη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της στην Μητρόπολη και στον υπεύθυνο εφημέριο Ισίδωρο Γλυνάτση.
Όσον αφορά στους εθελοντές που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς εκπαιδευτική αρωγή στους μαθητές προκειμένου να τους διασφαλίσουν ίσες συνθήκες στη μάθηση είναι οι: Γαλουζής Νικόλας, Καζαβούλη Νομική, Καλογεράκης Μιχάλης, Κορφιά-Κλωνάρη Σπυριδούλα, Παύλου Άννα, Πουλά Καλοτίνα, Ρούσος Τάσος, Σβήνου Μαρία, Σκυλλά Καλλιόπη, Σκυλλάς Μικές, Τρουμουλιάρη Θέμις, Φερμάνη Ελένη, Φερμάνη Μαρία και Φουντή Άννα.
«Η ανταπόκριση τους ήταν συγκινητική και τους ευχαριστώ που πίστεψαν στη δράση αυτή» σημειώνει η Μαρία Φερμάνη, της οποίας υπήρξε προσωπικό όραμα η λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην Κάλυμνο. Η ίδια μάλιστα μετρά έξι χρόνια προσφοράς και εμπειρίας σε ανάλογες δομές στον Δήμο Ζωγράφου στην Αθήνα.
Μαθήματα
Η επιλογή των διδασκόμενων μαθημάτων έγινε με βάση τη ζήτηση των μαθητών και των μαθητριών σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα της ειδικότητας των εκπαιδευτικών και είναι τα εξής:
Δημοτικό
Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού: Γλώσσα και Μαθηματικά
Γυμνάσιο
Α΄ Γυμνασίου: Αρχαία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία 
Β’ Γυμνασίου: Αρχαία, Χημεία
Γ΄ Γυμνασίου: Αρχαία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία
Λύκειο
Α’ Λυκείου: Μαθηματικά, Χημεία, Βιολογία
Γ΄ Λυκείου: Έκθεση
Κριτήρια επιλογής μαθητών
«Η επιλογή των μαθητών έγινε και θα γίνεται αυστηρά με βάση εισοδηματικά κριτήρια» τονίζει μιλώντας στο “Kalymnosola” η Μαρία Φερμάνη και σπεύδει να προσθέσει πως η συγκεκριμένη δράση δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης, αφού στα Κοινωνικά Φροντιστήρια φοιτούν μαθητές που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα των φροντιστηρίων.
Αιτήσεις
Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο:  />
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μαρία Φερμάνη στο 6951133775.
Κοινοποίησε το:Κάνε Like στο:Μου αρέσει! Φόρτωση…
Σχετικά

Latest..

Το 4ο Pramnos Basketball Camp »Bogrinho» 2019 σε βίντεο

ΙΚΑΡΙΑ: Αυλαία για το 4ο Μπασκετικό τουρνουά της ομάδας του Πράμνου και μια νέα ομάδα μπάσκετ είναι γεγονός για την Ικαρία. Μια μεγάλη διοργάνωση που συγκέντρωσε την νεολαία του … [Read More...]

Τουρκία προς ΕΕ: «Σταματήστε τις κυρώσεις γιατί ανοίγουμε τα σύνορα & σας βουλιάζουμε με αλλοδαπούς μέσα σε 6 μήνες»!

ΛΗΜΝΟΣ: Με άνοιγμα των συνόρων της απειλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση η Τουρκία, το οποίο θα οδηγήσει σε μαζική κατάρρευση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λόγω κοινωνικής καθίζησης! Ο … [Read More...]