Ελπίδες αναβολής της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

ΛΗΜΝΟΣ :
Ελπίδες ότι μπορεί η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου να αναβληθεί για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον προκύπτουν από τις συναντήσεις κυβερνητικών παραγόντων και των εκπροσώπων των θεσμών, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ζητήματα που επιχειρείται να τεθεί αύριο προς διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, είναι η διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα θεσπισμένα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν από το 2018 είναι η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.
Από την κατάργηση οι σημερινοί μειωμένοι συντελεστές 5%, 9% και 17% θα αυξηθούν σε 6%, 13% και 24%.
Πάντως, σύμφωνα με διαπραγματευτικές πηγές έχει γίνει και τυπικά αποδεκτό το αίτημα για την αναβολή των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες (που ήταν μέρος της 3ης αξιολόγησης) για τον Μάρτιο και την επόμενη αξιολόγηση.
 
πηγη: zougla.gr

Latest..

Εγώ η Μέλια…

ΛΗΜΝΟΣ: Όταν  αργώ  να  γράψω  κάτι,  με  βρίσκουν  φίλοι  και  γνωστοί  και  μου  κάνουν  παράπονα.  … [Read More...]

Λάουρα Κρητικού από Κω: «Είμαστε ξεσπιτωμένοι με μωρό παιδί, 5 μήνες μετά δεν έχουμε πάρει ούτε δεκάρα τσακιστή…»

ΚΩΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠ’ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΚΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ «TΩΡΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ» Epsilon tv 10-12 Λάουρα Κρητικού από … [Read More...]

Ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των 50 οικίσκων για τη Μόρια – Ξαφνικό τέλος στην περιφρούρηση….

ΛΕΣΒΟΣ: Ολοκληρώθηκε στις 10 περίπου σήμερα το πρωί, η εκφόρτωση των 50 οικίσκων που προορίζονται για τη στέγαση προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και … [Read More...]