ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΧΙΟΣ : Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου 2019 η Διευθύντρια Σπουδών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου κα Μακκά Μ. στους μαθητές της Β΄ τάξης, που εξέφρασαν την επιθυμία, του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου, των τομέων Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων που μαζί με τους καθηγητές τους ξεναγήθηκαν και παρακολούθησαν ωριαίες διδασκαλίες στα εργαστήρια της Ακαδημίας. 
Οι μαθητές της Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από το περιβάλλον ενός Μηχανοστασίου πλοίου. Ο κ. Φραγκάκης Α. καθηγητής του Εργαστηρίου Μηχανών Εσωτερικής Καύσης τους εξήγησε, αρχικά, λεπτομερώς για τα μέρη και την λειτουργία των μηχανών αλλά και μερικών από τα βοηθητικά μηχανήματα των πλοίων. Στην συνέχεια ο κος Φαραντάκης Π. τους ξενάγησε στα υπόλοιπα μέρη του Μηχανουργείου ενώ ακολούθως παρακολούθησαν μάθημα Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου από τον κ. Μανωλάκη Γ. για να ολοκληρωθεί η επίσκεψη με τον κ. Ανδριώτη Α. όπου οι μαθητές παρακολούθησαν μια ωριαία διδασκαλία μαζί με φοιτητές της Σχολής στο Εργαστήριο Εξομοίωσης Βλαβών.
Οι μαθητές διαπίστωσαν για τους καθηγητές της Σχολής τον επαγγελματισμό, την μεγάλη εμπειρία στον χώρο εργασίας τους και την ικανότητα να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους με ακρίβεια ώστε να εκπαιδεύσουν άριστα τους σπουδαστές της σχολής ΑΕΝ/Μ/Χίου μέσω μιας επιτυχημένης διαδικασίας μάθησης στη θεωρία και την πρακτική. Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. έφυγαν ενθουσιασμένοι., ευελπιστώντας να ξαναεπισκεφθούν την Σχολή με την πρώτη ευκαιρία αλλά και πλέον ως φοιτητές.
 Την ομάδα μαθητών αποτελούσαν οι: Αλιφέρης Κ, Λαδικός Σ, Ροδίτης Α, Καραγιάννης Φ, Γέμελος Σ, Χρυσοστόμου Μ, Φουντάκιας Η, Μπαλής Σ, Κοίλης Ν, Κωνσταντάς Π.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης και                                                                                                  Στέφανος Παπαθεοδώρου.

Latest..

Αυτή είναι η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου Σαράντη Πανταζη (έγγραφο -φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ: Πριν από λίγη ώρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, πριν τις εκλογές, ο Σαράντης Πανταζής κατέθεσε εν μέσω αντεγκλήσεων και διαξιφισμών (θα επανέλθουμε με … [Read More...]

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ

ΧΙΟΣ : Τέλος στους μπαζότοπους, τέλος στα μπάζα και στην ανεξέλεγκτη απόθεση τους στο νησί της Χίου βάζει η άδεια που έλαβε η ΑΝΑΚΕΜ για ανακύκλωση των ΑΕΚΚ. Το γνωστό Σύστημα … [Read More...]