Επετειακή Ημερίδα με θέμα «Η απελευθέρωση της Μυτιλήνης στις 8 Νοεμβρίου 1912

ΛΕΣΒΟΣ: Η 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» θα πραγματοποιήσει Επετειακή Ημερίδα με θέμα «Η απελευθέρωση της Μυτιλήνης στις 8 Νοεμβρίου 1912 και η Λεσβιακή Φάλαγγα» και Επετειακή Έκθεση Φωτογραφίας σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο με θέμα «Η Λεσβιακή Φάλαγγα».
Η έκθεση αποτελεί ένα ειδικό και λεπτομερές αφιέρωμα της ιστορίας της Λεσβιακής Φάλαγγας που ξεκίνησε από την Αμερική, συμμετείχε στην απελευθέρωση του νησιού και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της στους αγώνες του Μακεδονικού Μετώπου.
Η Επετειακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07 Νοε 18 και ώρα 18:30Ω στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητήριου Λέσβου με ομιλητές τους:
 
            α.         κ. Αναγνώστου Ευστράτιο (Ιστορικό και Πρόεδρο της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών).
 
            β.         Αντγο εα Χαραλάμπους Ευστράτιο (Πρώην Πρόεδρο του τοπικού Παραρτήματος Μυτιλήνης της ΕΑΑΣ και μέλους της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών).
 
            γ.         κ. Καλάργαλη Αριστείδη (Περιφερειακό Δντή Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, Β. Αιγαίου).

          Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας της Ημερίδας και ώρα 20.00Ω στον πολυχώρο του Εμπορικού Επιμελητήριου Λέσβου.

          Η Επετειακή Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Η Λεσβιακή Φάλαγγα» θα λειτουργήσει για το κοινό από 08 έως 11 Νοε 18 καθημερινά και ώρες πρωί: 09.00Ω έως 14.00Ω και το απόγευμα: 18.00Ω έως 21.00Ω.
 
              Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Latest..

Δ. ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : ‘’ Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα για τα έργα στα σχολεία. Δεν χρειάζεται άγχος και ανασφάλεια, οι πολίτες κρίνουν και αξιολογούν.’’

ΚΩΣ: Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δαυίδ Γερασκλής,έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’ Τα έργα ανακατασκευής και αποκατάστασης των ζημιών στα τρία σχολεία της Κω, έγιναν και … [Read More...]

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΧ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΧΙΟΣ : Την ήττα γνώρισε από τον σήμερα από τον ΠΑΟΚ ο ΝΟΧ με 12-6. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 3.12 πριν από το τέλος του β' οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Νο 11 του … [Read More...]