ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΧΙΟΣ :
Μέλη της ΝΟ.Δ.Ε και ΔΗΜ.Τ.Ο Χίου επισκεφθήκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προετοιμασίες της Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Μετά από ένα έτος- ρεκόρ σε αριθμό πυρκαγιών (μόλις 10 πυρκαγιές το 2017 με 15 περίπου στρέμματα καμένης έκτασης) και παρά τις σημαντικές και διαχρονικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, διαπιστώσαμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου είναι πανέτοιμη, εκπαιδευμένη και ενημερωμένη ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που θα προκύψουν.

Παράλληλα λάβαμε γνώση και για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφορικά με την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, με επισκέψεις σε σχολεία και φορείς και τη διανομή ενημερωτικού υλικού.
 
 
Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε να ενισχυθεί το νησί μας, που δυστυχώς σχεδόν κάθε χρόνο ταλαιπωρείται από πυρκαγιές, με επιπλέον προσωπικό και οχήματα ώστε το 2018 να αποτελέσει μία ήρεμη, από άποψη συμβάντων, περίοδος.
 
 
Μεγάλο μέρος της ευθύνης βέβαια εναπόκειται και σε όλους εμάς. Ας συνδράμουμε και εμείς στο τιτάνιο έργο των πυροσβεστών, απλά επιδεικνύοντας μεγάλη προσοχή! 
 

 

Latest..

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

ΧΙΟΣ : Ο Δήμος Χίου, προκειμένου να ξεκινήσει ένα διάλογο και να συντονίσει τις ενέργειες οι οποίες μπορούν και πρέπει να γίνουν για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, … [Read More...]

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

ΧΙΟΣ : Ολοκλήρωσε τις εργασίες προετοιμασίας η Οργανωτική Επιτροπή του Παμβρονταδουσιακού Συνεδρίου, υπό τον τίτλο «Ο ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο … [Read More...]

TΟ «ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΤΗΣ TEN

ΧΙΟΣ : Συνεχίζει το «λίφτινγκ» του στόλου της η TEN του Nικόλα Tσάκου, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 317,6 εκατ. δολ. O εφοπλιστής, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του … [Read More...]