Ε.Α.Κ.Π. : Συνθήκες μετάβασης πυροσβεστικών δυνάμεων για ενίσχυση στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Σάμο

ΙΚΑΡΙΑ:
Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Αθήνα 9 Σεπτεμβρίου  2018
                

Προς:   Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Ματθαιόπουλο
                         
           Κοιν/ση:   1ον Κα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Όλγα Γεροβασίλη
                             2ον Κα Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα   
                             3ον ΠΟΕΥΠΣ – ΑΔΕΔΥ – Πρ/θμιες Ενώσεις -Εργαζόμενους Π.Σ  
                             4ον Πολιτικούς Φορείς  –  Μ.Μ.Ε.  
 
Θέμα : Συνθήκες μετάβασης πυροσβεστικών δυνάμεων για ενίσχυση  
            στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Σάμο.  
 
Κύριε  Αρχηγέ  
Μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους, ότι αυτή την στιγμή που είναι σ εξέλιξη η μετάβαση με πλοίο της γραμμής πυροσβεστικών δυνάμεων για ενίσχυση στην πυρκαγιά της Σάμου από τις Π.Υ και Π.Κ. των περιφερειακών διοικήσεων Πελοποννήσου,  Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής, ενώ παραχωρήθηκε καμπίνα  για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους με καθήκοντα οδηγών, δεν υπήρξε ανάλογη μέριμνα για τους υπόλοιπους μάχιμους πυροσβέστες.
Η τακτική διαχωρισμού και της απαράδεκτης αξιολόγησης των αναγκών των υπαλλήλων με άγνωστα προς εμάς αλλά και στην κοινή λογική κριτήρια, είχε επαναληφθεί και κατά την αντίστοιχη μετάβαση πυροσβεστικών δυνάμεων στις 26/08/2016 για την μεγάλη πυρκαγιά στην Χίο, γεγονός το οποίο  είχε καταγγελθεί και τότε από την ΕΑΚΠ  ( βλ. eakp.gr σχετική παρέμβαση 01/09/2016. )
Σε εκείνη την περίοδο υπήρξε διαχωρισμός ακόμη και στην χορήγηση γεύματος κατά την διάρκεια του ταξιδιού γεγονός που ευελπιστούμε να μην επαναληφθεί. Επίσης δεν δόθηκε δυνατότητα στους νηστικούς και άυπνους συναδέλφους μας να ξεκουραστούν πριν την επέμβαση τους στην πυρκαγιά .
Είναι αξιοσημείωτο όμως κύριε Αρχηγέ να επισημάνουμε ότι η μετάβαση των 10 πυροσβεστικών οχημάτων με τα αντίστοιχα πληρώματα προς το νησί της Σάμου, γίνεται χωρίς την παρουσία αρμόδιου επιβλέποντος – επικεφαλής Αξιωματικού.
Κύριε Αρχηγέ ευελπιστούμε ότι άμεσα θα:

Παρέμβετε για να δοθεί δυνατότητα για κατάλυση σε καμπίνα όλων των μετακινούμενων συναδέλφων μας, για να είναι σε θέση να επέμβουν με την άφιξη τους στο νησί με την απαιτούμενη ασφάλεια στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Μεριμνήσετε οι συνάδελφοι μας να επιχειρούν μέσα στα χρονικά πλαίσια του ωραρίου που προβλέπεται, η ξεκούραση τους θα γίνεται σε καταλύματα που θα πληρούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και η επιστροφή τους στις έδρες των υπηρεσιών τους θα γίνουν με τους όρους που αιτούμαστε και κατά την μετάβαση τους.

Σε αντίθετη περίπτωση απαιτούμε για τους συνάδελφου μας που ταξιδεύουν  υπό αυτούς τους απαράδεκτους όρους, με την άφιξη τους στο νησί της Σάμου, να δοθεί η δυνατότητα για ξεκούραση πριν την εμπλοκή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Βλάχος Δημήτρης

Latest..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΦΘ Ο ΠΙΣΣΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Ο Δ. Πισσίας θα συνεχίσει να φοράει και φέτος το σκουφάκι του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, που επιστρέφει στην Α1 κατηγορία μετά 20 χρόνια. Στόχος των νεοφώτιστων είναι η παραμονή … [Read More...]

ΒΙΝΤΕΟ: Ανάβαση στην κορυφή του Κέρκη!

ΣΑΜΟΣ: Την ανάβαση που πραγματοποίησε με την παρέα του στον Κέρκη, το ψηλότερο βουνό της Σάμου, παρουσιάζει σε βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο Οδυσσέας Βαρβούνης.Το βίντεο έχει … [Read More...]

Δύο συλλήψεις στην πόλη της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Ένας 34χρονος κι ένας 36χρονος συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Σάμο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της τοπικής … [Read More...]