Ε.Κ. Σάμου : Απόφαση για κλιμάκωση της δράσης εν όψει της απεργίας της 8ης Νοέμβρη

ΙΚΑΡΙΑ:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη και αποφάσισε την κλιμάκωση της δράσης του επόμενου διαστήματος παίρνοντας απόφαση Απεργίας για τις 8 Νοέμβρη, συντονίζοντας τη δράση της με μια σειρά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία της χώρας που ήδη έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις.

Θέτουμε ως προτεραιότητα τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων και
Διεκδικούμε:

Να κλείσουν τα hotspot στα νησιά του Αιγαίου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών. Αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου. Όχι στο μίσος και το ρατσισμό.
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές Διαπραγματεύσεις
Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στο νομό μας, με παροχές υγείας, περίθαλψης κλπ σε όλους ανεξαιρέτως, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Σάμο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

Καλούμε τα σωματεία να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις απεργίας και να οργανώσουν τη δράση τους με αγωνιστικές πρωτοβουλίες (περιοδείες, συσκέψεις, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις κλπ) ώστε οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι όλων των κλάδων να βγουν στο προσκήνιο, χωρίς αναμονές και αυταπάτες, απέναντι σε κυβέρνηση, εργοδοσία και κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Να παρεμβαίνουν καθημερινά για προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς του κλάδου τους ώστε να συμβάλουν στο δυνάμωμα των σωματείων και την συσπείρωση δυνάμεων.

Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από τον αγώνα και την οργανωμένη διεκδίκηση με βάση την ικανοποίηση των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, την απεργία των εργαζομένων στο Βοήθεια στο σπίτι στις 2 του Οκτώβρη και των εργαζομένων στο Δημόσιο στις 3 Οκτώβρη.

Εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση μας στην ύπαρξη hotspot στη Σάμο και στα νησιά μας καθώς και αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου, πρόσφυγες και μετανάστες, διοργανώνουμε Πανσαμιακή Συγκέντρωση στις 17 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στο Βαθύ, στην Πλατεία Πυθαγόρα, απαιτώντας να κλείσουν τα hotspot εδώ και τώρα στη Σάμο και στα άλλα νησιά και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες τόσο από εδώ όσο και από τη χώρα.

Καλούμε σε συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες της Σάμου.

Καταδικάζουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, τα «παιχνίδια» της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς και τους κάθε λογής ρατσιστές που θέλουν να σκορπίζουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι σκουπίδια να ψάχνουμε «χώρο αποκομιδής τους» είναι θύματα. Έχουν ξεριζωθεί από τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου και της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης που επικρατεί σε αυτές. Έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά μας και στη χώρα εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας Ε.Ε.-Κυβέρνησης-Τουρκίας. Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι άθλιες και θα χειροτερέψουν εν όψη του χειμώνα.

Κάθε σωματείο, σύλλογος εμπορικός, επιστημονικός κλπ, κάθε φορέας του τόπου μας πρέπει να αναμετρηθεί με την ευθύνη που έχει απέναντι στα μέλη του και στις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού του τόπου μας, να πάρει θέση για το ζήτημα και να συμμετέχει στη Συγκέντρωση.

Για την καλύτερη προετοιμασία της Συγκέντρωσης και της Απεργία καλούμε σε Σύσκεψη την Δευτέρα 8 Οκτώβρη στις 7:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.
 
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Latest..