«Ημερολόγια Καταστρώματος – Γιώργος Σεφέρης»: Προβολή 12 Φεβρουαρίου στο Αντίβαρο

ΧΙΟΣ :

Η προβολή της Τρίτης 12/2/2019 στο Αντίβαρο είναι αφιερωμένη στον ποιητή Γιώργο Σεφέρη, μέσα από τα «Ημερολόγια Καταστρώματος» (70′), που έχει πάρει και το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα ταξίδι στην ποίηση και στη σκέψη του Γιώργου Σεφέρη. Οι περιπλανήσεις ενός ακάματου ταξιδιώτη, σε τόπους, κείμενα, μουσικές, ταινίες, ανθρώπους, διαδοχικές επιστρώσεις εμπειρίας που σωρεύονται σ’ ένα πλούσιο υπέδαφος, από σημαντικά και ασήμαντα πριν μεταγραφούν σε αυτή την άλλη γλώσσα, την Ποίηση.
Ένας εργάτης της γραφής, ορκισμένος εχθρός των υψηλότονων ρητορικών σχημάτων και της συναισθηματικής εκμετάλλευσης, εραστής της δουλειάς και του λιτού, ένας μανιακός χειροτέχνης της γραφής.
«Πελεκώντας τον εαυτό μας, έτσι γράφουμε»: μια φράση του Σεφέρη που δείχνει ανάγλυφα τη συχνά μακρόχρονη και εξαιρετικά επίπονη Οδύσσεια της δημιουργίας.
Η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού, αφηγείται ο Δημήτρης Καταλειφός, σενάριο-σκηνοθεσία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου
Στις 8.30 μ.μ. την Τρίτη 12/2 στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο (Καλοπλύτου 44), στο πλαίσιο του Κύκλου Προβολών-τροφή για σκέψη, με ελεύθερη είσοδο.

Latest..

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΥΡΝΙΑ ΤΗΣ &.ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΞΙΩΝ&. ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΧΙΟΣ : Την πρώτη φουρνιά υποψηφίων ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Ανεξάρτητος και Υπερκομματικός Υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, Κ. Τριαντάφυλλος. Αρκετά από τα πρώτα ονόματα που … [Read More...]