«Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Το θεατρικό έργο «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά, που τιμήθηκε με το Β’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2008 και με εύφημη μνεία Θεατρικού Έργου 2008 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, παρουσιάζουν διασκευασμένο οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου,  με τη βοήθεια των υπεύθυνων  εκπαιδευτικών.
Οι παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 18, την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Μαϊου στις 9 το βράδυ στο Θεατράκι του Δήμου (ΚΑΠΗ).
«Στην αρχή ήταν πιο εύκολα. Βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια των άλλων… Μαθαίνεις να στέκεσαι, να περπατάς, να μιλάς, μαθαίνεις τα πρώτα σου ποιηματάκια.      Η μαμά σε ντύνει, ο μπαμπάς σε βγάζει βόλτα.   
Μετά πας στο σχολείο. Μαθαίνεις να διαβάζεις, να γράφεις, μαθαίνεις ότι υπάρχουν κανόνες και όρια.
Κι έπειτα… κάτι γίνεται. Τα χέρια σου μεγαλώνουν απότομα. Και τα πόδια…  Αλλάζει το σώμα και μαζί αλλάζουν τα πράγματα στο μυαλό σου. Και αρχίζεις να ψάχνεις τη δική σου φωνή. Θέλεις να δεις τον  κόσμο με τα δικά σου μάτια. 
ΤΟΤΕ είναι δύσκολα!  Όλα είναι μπερδεμένα. Κι όλα αυτά που νιώθεις είναι τόσο έντονα, που σου ‘ρχεται να σκάσεις.                 
Γι’  αυτό και σήμερα θα κάνουμε μια βουτιά στη θάλασσα της ψυχής μας. Να βγάλουμε ότι είναι μυστικά κρυμμένο, να λυτρωθούμε, να ησυχάσουμε. Να σπάσουμε τον όρκο σιωπής και να μιλήσουμε για όλα.  Να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι της εφηβείας από το ΑΛΦΑ μέχρι το ΩΜΕΓΑ.
Φώτα! Μουσική! Και φύγαμε!»
Κοινοποίηση:Κάνε Like στο:Μου αρέσει! Φόρτωση…
Σχετικά

Latest..

NEOΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ Ο Γ. ΔΑΝΙΗΛ

ΧΙΟΣ : Νέος δήμαρχος Οιννουσών εξελέγη ο Γ. Δανιήλ, ο οποίος επικράτησε με 47 ψήφους επί του Μ. Μαγγανά. Ο Γ. Δανιήλ ήταν υποψήφιος δήμαρχος και το 2014, χωρίς να καταφέρει να … [Read More...]