Η αντροχωρίστρα της Λέσβου είναι ο ζωγράφος Θεόφιλος ….

ΛΕΣΒΟΣ: Ποιος θα πάρει τις δάφνες που θα επιστρέψουν οι πίνακες του Θεόφιλου στη Λέσβο. Η απάντηση μπορεί να είναι απλή αλλά η υπόθεση έχει ως αποτέλεσμα μια απθανη κόντρα μετάξυ δύο Αντιδημάρχων της Λέσβου !
Όλα ξεκίνησαν σήμερα με το δημοσίευμα της εφημερίδας &.Δημοκρατής&.  το οποίο αναφέρει:
&.Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο πρώτος κύκλος των επαφών των στελεχών της Δημοτικής Αρχής με τα στελέχη Υπουργείων και Υπηρεσιών στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιούν από χθες στην πρωτεύουσα.Αναφερόμενος στις χθεσινές συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και της ΚΤΥΠ Α.Ε., ο αντιδήμαρχος Κ. Κατσαρός δήλωσε γενικά ικανοποιημένος, αφού οι περισσότερες υποθέσεις που ήταν «κολλημένες» φαίνεται ότι θα προχωρήσουν με κάπως πιο γρήγορους ρυθμούς, το επόμενο διάστημα&.
Αυτό το μικρό απόσπασμα πυροδότησε την αντίδραση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Κώστα Αστυρακάκη που προχώρησε στην παρακάτω γραπτή δήλωση:
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας  «Δημοκράτης» στο οποίο εμφανίζεται ο Αντιδήμαρχος κ.  Κατσαρός να δρομολογεί  την επίλυση του  ζητήματος με τους πίνακες του Θεόφιλου, που βρίσκονται ακόμα στο Υπουργείο Πολιτισμού, οφείλω να επισημάνω τα εξής:1. Η προσπάθεια που έχει γίνει τα  3 τελευταία χρόνια , από τη μεριά της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, – ώστε να επιστρέψουν οι υπόλοιποι πίνακες της 2ης δόσης , συντηρημένοι και κορνιζωμένοι – είναι γνωστή σε όλα τα ΜΜΕ και την κοινωνία της Μυτιλήνης. 3 φορές τέθηκε το θέμα ενώπιον της κα. Κονιόρδου της προηγούμενης Υπουργού Πολιτισμού, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, πολλές επίσης ήταν οι επιστολές που στάλθηκαν στο Υπουργείο.2. Με επιμονή και συνέπια ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την βοήθεια Ευρωπαϊκού προγράμματος, να επισκευάσει το Μουσείο Θεοφίλου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπει μια μουσειολογική μελέτη, με έμφαση στο φωτισμό και στις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες.3. Κατόπιν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κατάφερε πολύ γρήγορα να συντηρηθούν, να τελαρωθούν και κορνιζωθούν με τα ποιο σύγχρονα υλικά, περίπου οι μισοί από τους πίνακες και οι οποίοι  εκτίθενται σήμερα στο Μουσείο. 4. Ο Δήμαρχος Λέσβου  πριν από 10 μέρες  μου ζήτησε τα στοιχεία όλα και τις διεκδικήσεις μας από το Υπουργείο Πολιτισμού , αφού μου είπε πως θα επισκεπτόταν την Υπουργό. Πράγματι ετοίμασα ένα φάκελο με  όλα τα ζητήματα που έχουμε θέσει κατά καιρούς και πολύ αναλυτικά το κομμάτι που αφορά το κορνίζωμα των υπόλοιπων πινάκων που βρίσκονται ακόμα εκεί.Με έκπληξη διαπιστώνω από το δημοσίευμα , πως ο κ. Κατσαρός – άσχετος και αναρμόδιος – εμφανίζεται ως ο δρομολογών τη λύση. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει εξουσιοδότηση να λειτουργεί (αντ’ αυτού),  αλλά από όσο γνωρίζω μέχρι τώρα και στα πλαίσια της δημοκρατικής μας λειτουργίας, ο Σπύρος Γαληνός δεν εκχώρησε ποτέ τίτλους υπέρ-αντιδημαρχιών. Είμαι σίγουρος πως θα πάρει θέση απέναντι σε τέτοια φαινόμενα αμετροέπειας και αντισυναδελφικής λειτουργίας κάποιων  , που δυστυχώς  δεν αποτελούν και πρωτοτυπία. Απαντώ δημόσια διότι δημόσια είναι και η τοποθέτηση του κ. Κατσαρού.
Ο Αντιδήμαρχος ΠολιτισμούΔήμου ΛέσβουΚωνσταντίνος Αστυρακάκης
————-
Με απλά λόγια ο Θεόφιλος είναι η αιτία χωρισμού των Αντιδημάρχων Κατσαρού και Αστυρακάκη.
Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης έχει το δίκιο του… στην πολτική το &.καπέλωμα&. είναι μεγάλη απρέπεια!  Σωστό θα ήταν ο κ. Κατσαρός ναι μεν να ενημερώσει για τη θετική εξέλιξη του θέματος αλλά να αναφέρει και τις προσπάθειες του συναδέλφου του. 
Είναι πάντως θλιβερό πολιτικά πρόσωπα έχοντας την ψυχολογία προεκλογικής περιόδου να επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά.
Οι πολίτες κρίνουν….

Latest..