Η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας τίμησε και φέτος την απελευθέρωση της Λήμνου με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» (φωτο)

ΛΗΜΝΟΣ:

Για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας πραγματοποίησε  με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις με τον τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ» τιμώντας την 106η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού μας.
  Συγκεκριμένα:
–  Στις 5 Οκτωβρίου 2018 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ναυάρχου Κουντουριώτη με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των αδελφών μας Κυπρίων από την Κοινότητα Περβολιών Λάρνακας και αντιπροσωπειών από όλα τα σχολεία της πόλης μας. 

 – Στις 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία η οποία ξεκίνησε  από τον  Ρωμαίκο Γιαλό,  διέσχισε την αγορά της Μύρινας και κατέληξε στο λιμάνι.

 Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση που περιλάμβανε αναφορά στο χρονικό της επετείου, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας. Tην εκδήλωση παρακολούθησαν ο Βουλευτής Αμμοχώστου κος Νίκος Κέττηρος, ο Έπαρχος Λήμνου κος Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Δήμαρχος Λύσης Κύπρου κος Ανδρέας Καουρής, οι Αντιδήμαρχοι κοι Σαράντης Πανταζής και Γιάννης Ποντίκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Περβολιών Λάρνακας  κος Κώστας Τίγκης ,Δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

-Την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.
-Τον ΟΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ.
-Την 88ΣΔΙ και τον Ταξίαρχο κο Μανώλη Σιγιολτζάκη.
-Το Μουσικό Εργαστήρι Δήμου Λήμνου.
-Τον Ναυτικό Όμιλο Λήμνου.
-Τους συλλόγους : Εξωραϊστικό Μορφωτικό σύλλογο Ανδρωνίου, Επιμορφωτικό Πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Δημητρίου, Πολιτιστικό σύλλογο Τσιμανδρίων «η Κοίμησης της Θεοτόκου, ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ και σύλλογο Κοντιατινών Λήμνου.
-Τις κες Ιουλία Λυγδά και Χαριτίνη Φωτοπούλου.
-Τους Διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας, τους Γυμνασιάρχες, εκπαιδευτικούς και μαθητές των Γυμνασίων Μύρινας και Λιβαδοχωρίου καθώς και των Λυκείων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μύρινας
-Τους κους Θύμιο Γουδέλλη και Παναγιώτη Κυριαζή.
-Τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή των εκδηλώσεων.
-Όλους όσους μας τιμούν με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Δημοτική μας Κοινότητα.
  Φιλοδοξούμε τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ» να καθιερωθούν  ως θεσμός και μ αυτό τον τρόπο να δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την ιστορία της απελευθέρωσης της Λήμνου  αλλά και τη ζωή και το έργο του ελευθερωτή της Παύλου Κουντουριώτη.
  Εκ μέρους του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας
                                                                                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                        Αδαμαντία Γαροφαλλίδου – Παπούλκα
 

Latest..