Η Κάλυμνος τίμησε τη μνήμη του Αγ. Νικολάου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Το δριμύ ψύχος δεν εμπόδισε τους Καλύμνιους να γιορτάσουνε με ιερό ζήλο και

εκκλησιαστική κατάνυξη τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του νησιού, προστάτη των σφουγγαράδων και όλων θαλασσινών.
Κέντρο αναφοράς της ημέρας ήταν ο περικαλλής ιερός ναός του Αγίου Νικολάου, το αρχιτεκτονικό κόσμημα του νησιού στην Πόθια. Στον πανηγυρικό  Εσπερινό καθώς και , στον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία, την επομένη, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συμπαραστατουμένου από εφημερίους όλου του νησιού, ενώ  παρέστησαν και  εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Το πρωί, στις 11π.μ., μετά το πέρας της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε, κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, σύμφωνα με το θεσμικό τελετουργικό, η λιτάνευση των τιμών λειψάνων και της σεπτής εικόνας του Αγ. Νικολάου, την οποία έφεραν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Προηγούνταν τμήματα μαθητών, προσκόπων, η Φιλαρμονική, και ακολουθούσε η ιερατική πομπή με επικεφαλής το μητροπολίτη και ακολουθούσε το πλήθος των πιστών. Η λιτάνευση ξεκίνησε από το Λιμεναρχείο και έφτασε ίσαμε την πλατεία Δημαρχείου όπου ο μητροπολίτης τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των θαλασσινών.
Η λιτάνευση ολοκληρώθηκε με τη συντεταγμένη επιστροφή της πομπής στην πλατεία Λιμεναρχείου και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.  
 

Latest..

Πολύς ντόρος για το τίποτα… Οι οικίσκοι τακτοποιήθηκαν και προορίζονται για την Μόρια

ΛΕΣΒΟΣ: Τελικά ο Γιάννης Μουζάλας έκανε και πάλι αυτό που ήθελε…Αγνοώντας τις όποιες αντιδράσεις του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και των Δημοτικών Συμβούλων του, αλλά αγνοώντας … [Read More...]