Η Μαρίνα της Κω στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών

ΚΩΣ: Απόλυτα ουσιαστική και εποικοδομητική ήταν η παρουσία της Κω στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών, που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η Μαρίνα της Κω, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της κ. Σεβ. Μαραγκό, τον Διευθυντή κ. Αντ. Δρόσο και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αλ. Καραΐσκο συμμετείχε ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, ως ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας που είχε και την αποκλειστική ευθύνη διοργάνωσης του συνεδρίου.
Στο Συνέδριο συζητήθηκαν οι τεράστιες προοπτικές που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα, με αιχμή του δόρατος τις μαρίνες και στις ανάγκες προσαρμογής στα νέα δεδομένα, ώστε να προσελκύσει η χώρα μας επενδύσεις στις μαρίνες και στα τουριστικά σκάφη.
Ο Πρόεδρος της Μαρίνας κ. Μαραγκός επισημαίνει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει μια μαρίνα στην τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου αφού για κάθε 1 ευρώ που αποδίδουν τα σκάφη στις μαρίνες, υπάρχουν 5 ευρώ επιπλέον δαπανών που κατευθύνονται σε υποστηρικτικές δραστηριότητες και άλλες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, για κάθε 100 σκάφη που ελλιμενίζονται σε μια μαρίνα δημιουργούνται 4 θέσεις εργασίας στη μαρίνα και 40 θέσεις σε άλλες επιχειρήσεις.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις για την ενεργειακή απόδοση μαρινών και τουριστικών σκαφών ενώ επισημάνθηκε ότι η επόμενη ημέρα για τα σκάφη αναψυχής και τις μαρίνες συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την οικονομία διαμοιρασμού.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Latest..

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

ΧΙΟΣ : Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει την απόφαση του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χίου «ο Άγιος Ιωάννης» για την συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 14/11/2018 … [Read More...]