Η ρομποτική ανθεί στο 3ο Δημοτικό Καλύμνου και του χαρίζει σημαντικές διακρίσεις

ΚΑΛΥΜΝΟΣ:

Τη δεύτερη θέση για την καλύτερη μακέτα κατέλαβε η Ομάδα Ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ήταν η πρώτη φορά που τα Δωδεκάνησα εκπροσωπούνταν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό από σχολείο εκτός Ρόδου (ΕΔΩ), με την ομάδα των Καλύμνιων μαθητών να αποδεικνύει με το αποτέλεσμα ότι διαθέτει τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.
Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Έ Δημοτικού Γιάννη Γερακιό, Μιχάλη Έλληνα, Ζαχαρία Κλήμη, Καλοτίνα Κορφιά, Ηλία Τηλιακό, Μαρία Τρουμουλιάρη και τον δάσκαλό τους Δημήτρη Αγγελή.
Στον διαγωνισμό (διοργανώθηκε από την WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE) συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 μαθητές και 454 ομάδες από όλη την Ελλάδα και αφορούσε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ξεκίνησε τον Οκτώβριο με την ανακοίνωση των θεμάτων, συνεχίστηκε με πέντε μήνες εντατικής δουλειάς, κορυφώθηκε με τους 13 προκριματικούς διαγωνισμούς και ολοκληρώθηκε με τον Τελικό.
Οι μαθητές του νηπιαγωγείου δοκίμασαν τις ικανότητές τους στην κατηγορία «Μια βόλτα στην πόλη μου» και τα παιδιά Δημοτικού στις κατηγορίες: «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών», «Ποδόσφαιρο 2×2» και «Εποικισμός στον Άρη».
Το γυμνάσιο παρουσιάζει σήμερα (δεύτερη και τελευταία μέρα του διαγωνισμού) ρομποτικές κατασκευές με θέμα «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» και «Πρωτέας», ενώ οι μαθητές Λυκείου «SmartCities».

Latest..

Κλοπές στην πόλη της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου συνέλαβαν την Κυριακή τρεις άνδρες για κλοπή στην πόλη της Σάμου και επίσης εξιχνίασαν υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε πριν … [Read More...]