Ικανοποιητικά, αλλά όχι, όμως, όπως τα περσινά, κυμαίνεται η τουριστική κίνηση στη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ :

ρα
Σε ικανοποιητικά επίπεδα, όχι, όμως, όπως τα περσινά, κυμαίνεται η τουριστική κίνηση στη Λήμνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού Στ. Μάντζαρη στον Δημοκράτη.
Όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημα στοιχεία για τις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων, αν και οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλο ποσοστό κάλυψης στις περισσότερες περιοχές και μονάδες φιλοξενίας.
Η κύρια πηγή τουριστών και επισκεπτών για τη Λήμνο, είναι η Βόρεια Ελλάδα, για την οποία το νησί αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή και κοντινό προορισμό, αφού απέχει από την Καβάλα με το πλοίο της γραμμής μόλις 3,5 ώρες, ίσως και λιγότερο, με χαμηλό κόστος ναύλου, αφού το εισιτήριο στοιχίζει μόλις 19 ευρώ.
«Για τη Λήμνο, η Βόρεια Ελλάδα είναι πρώτη προτεραιότητα, αφού βρίσκεται πολύ κοντά. Οι περισσότεροι επισκέπτες μας αυτή την εποχή, έρχονται με τα πλοία της γραμμής, αφού έχουμε τουλάχιστον 5 δρομολόγια την εβδομάδα που συνδέουν τη Λήμνο με την Καβάλα, με αρκετά οικονομικό εισιτήριο και σύντομο ταξίδι.
Βέβαια, ο εσωτερικός τουρισμός έχει και τα αρνητικά του, που σχετίζονται κυρίως με την μικρής διάρκειας τουριστική σεζόν. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες έχουν περιορίσει σημαντικά τις διακοπές τους, τόσο χρονικά, όσο και οικονομικά. Αυτό σημαίνει μια εξαιρετικά μικρή τουριστική σεζόν, που δεν ξεπερνά τις 30 ημέρες. Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι δύσκολο να επιβιώσει μια επιχείρηση ή ένα τουριστικό κατάλυμα, όταν δουλεύει μόνο ένα μήνα το χρόνο».
Αναφερόμενος στις αφίξεις τσάρτερ από Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις αντίστοιχες Τούρκων τουριστών, ο Στ. Μάντζαρης κάνει λόγο για  μειωμένο αριθμό Ευρωπαίων που επισκέπτονται τη Λήμνο και καμία σύνδεση με τα παράλια της Τουρκίας.
Μ.Χ.
dimokratis.gr
 
 
 
 
 
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Latest..