Ιωάννα Ρούφα προς τους εργαζόμενους Δήμου Κω: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΤΣΗ»

ΚΩΣ:
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΤΣΗ»

Το δελτίο τύπου του Δ/Σ του συλλόγου των εργαζομένων του δήμου μας δεν το σχολιάζω για ευνόητους λόγους.
Θεωρώ – επίσης για ευνόητους λόγους – ότι το Δ/Στου συλλόγου επ’ ουδενί δεν έχει το δικαίωμα να σχολιάζει ή να υποδεικνύει την αντιπολιτευτική τακτική καμιάς δημοτικής παράταξης.
Αυτό είναι «εμπλοκή» που υπονομεύει την ανεξαρτησία και αυτονομία του ίδιου του συλλόγου.
Πολύ περισσότερο όταν καμία απολύτως αναφορά εναντίον τον εργαζομένων δεν έχει γίνει από μια παράταξη που εν τοις πράγμασι έχει αποδείξει με συνέχεια και συνέπεια ότι σέβεται, τιμά τους εργαζόμενους και αγωνίζεται μαζί τους.
Θα αποπειραθώ όμως να σχολιάσω τα περί σεβασμού στους εργαζόμενους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του κυρίου Μουζουράκη.
Διευκρινίζω δε ότι τα σχόλια μου δεν αφορούν τον ίδιο προσωπικά αλλά την γονιδιακού τύπου συμπεριφορά της παράταξής του.
Κύρια χαρακτηριστικά της οποίας είναι η αλαζονεία, ο αυταρχισμός, η εκδικητικότητα, η εμπάθεια, η τιμωρία, ο ανόητος ετσιθελισμός …
Αν πιστεύετε ότι θα πέσω θύμα του λαϊκισμού για να χαϊδέψω τα αυτιά των εργαζομένων του δήμου κάνετε λάθος!
Ποιο είναι όμως το μοντέλο διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής και ποια ακριβώς είναι η αντίληψη της για το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας;;
Αν πιστεύετε ότι θα προσφύγω σε καμιά βαρύγδουπη ανάλυση επίσης κάνετε λάθος.
Η στάση της παράταξης Κυρίτση στο προσωπικό του δήμου είναι διαμορφωμένη και ξεκάθαρη γι’ αυτούς που την βίωσαν στο πετσί τους αλλά και γι’ αυτούς που αργά ή γρήγορα θα καλεστούν να τη διαχειριστούν.
Ξέρουν πολύ καλά τι τους περιμένει…
Στους εργαζόμενους της καθαριότητας και της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης της, θυμίζουμε απλά την στάση του κου Κυρίτση στους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ.
Ας ανατρέξουν στο οδοιπορικό του «κλεισίματος» του και ας αναλογιστούν πόσα έχουν βιώσει και συνεχίζουν να βιώνουν οι συνάδελφοι τους που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια ως κοινοί εγκληματίες επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους στην εργασία!
Ας αναλογιστούν την στάση του κυρίου Κυρίτση απέναντι στους εποχικούς της καθαριότητας…
Ας θυμηθούν τις απαξιωτικού τύπου εκφράσεις «κοτσιδάκιας» τις σκηνές με στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών να κλαίνε από το bullying που τους ασκείτο σε καθημερινή βάση. (ένας συνάδελφος σας μου έστειλε τα σχετικά βίντεο)
Ας ζητήσουν να ενημερωθούν για τις υποθέσεις της πειθαρχικής εκτελεστικής επιτροπής για να δούνε το πραγματικό πρόσωπο του κου Κυρίτση απέναντι σε όποιον δεν δηλώνει υποταγή σε εκείνον… (Η παράταξή μας αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το όργανο για λόγους ΑΡΧΗΣ!)
Ας κρίνουν το επίπεδο της αξιοκρατίας και την ιδιοκτησιακή σχέση που έχει ο κος Κυρίτσης με το δήμο και ας σκεφτούν για ποιο λόγο ένας εργάτης της καθαριότητας εργάζεται ως διοικητικός αλλά και πολύ περισσότερο για ποιο λόγο μια εργάτρια της καθαριότητας αίφνης μεταφέρεται σε γραφείο… Ποια συμφέροντα τελικά εξυπηρετούν αυτές οι μεταφορές; Των δημοτών που πληρώνουν ή μήπως τις εμμονές και τα ψηφοθηρικά σχέδια του κου Κυρίτση;;
Ας θυμηθούν την εκδίωξη του διευθυντή του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού. Αμελητέα ποσότητα θα μου πείτε…
Την απειλή σε συνάδελφό τους που τόλμησε ως πολίτης να διαμαρτυρηθεί για το καφέ νερό που πίνει.
Τις απαιτήσεις τους να εκτελούν εργαζόμενοι εργασίες με οχήματα που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να κυκλοφορούν…
Τις φραστικές επιθέσεις από τον ίδιο τον κύριο Κυρίτση σε εργαζόμενη του δήμου και μάλιστα σε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που με άφησαν εμβρόντητη.
Ας διαβάσουν αποφάσεις της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ τύπου λαϊκού δικαστηρίου.
Ας διαβάσουν την πρόσφατη σύμβαση που υπέγραψε ο κος Κυρίτσης με την fraport για την αποκομιδή των σκουπιδιών από το αεροδρόμιο που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας για να κατανοήσουν ότι η χρονοκαθυστέρηση οφείλεται απλά στις διαδικασίες του deal.
Ας θυμηθούν τι απάντησε πριν από μερικά χρόνια ο πολιτικά θρασύδειλος κος Κυρίτσης στους εργαζόμενους του λατομείου για να κατανοήσουν ότι ο άνθρωπος ΔΕΝ αλλάζει.
Ας ρωτήσουν οι νεώτεροι τους παλαιότερους…
Ο κος Κυρίτσης όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών στέλνει τον κύριο Χατζηκαλύμνιο να κάνει διαπροσωπικές συμφωνίες χωρίς αποφάσεις οικονομικής επιτροπής όπως λέει ο νόμος και προχωρά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς ύψους μέχρι και 900.000 χιλιάδων ευρώ!
Όταν πρόκειται για ζητήματα των εργαζομένων αγνοεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων και προσφεύγει στον Άρειο Πάγο.
«Για όσους ακόμα δεν έχουν δει το πρόσωπο του κου Κυρίτση απλά τους εύχομαι να μην το συναντήσουν ποτέ. Είναι ικανός για όλα». (δανεική ρήση)
Χωρίς περιστροφές…
ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.

Latest..

Σύλληψη 28χρονου στην πόλη της Σάμου

ΣΑΜΟΣ: Έναν άνδρα ηλικίας 28 ετών συνέλαβαν την Τρίτη στην πόλη της Σάμου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του νησιού.Ο συλληφθείς είναι αλλοδαπός και σε βάρος του … [Read More...]