Κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ Λήμνου, και από την Kίνηση Πολιτών ΣΥΜ.Π.ΑΝ στην απεργιακή συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου

ΛΗΜΝΟΣ:

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  απεργιακή συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου 
ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ προχώρησε σε κάλεσμα με την παρακάτω ενημέρωση:
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
 
  Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λήμνου χειροτερεύει. Το μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλο και λιγοστεύει. Η επιτροπή των σωματείων και φορέων για το Νοσοκομείο Λήμνου και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νησιού, με αφορμή και την πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας,  καλούμε όλες και όλους τους κατοίκους της Λήμνου σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Λήμνου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 11.30 το πρωί.
  Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση καλύπτονται με 3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
 

Στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας-Πρόνοιας με μόνιμο προσωπικό όλων ειδικοτήτων και όλων των κλάδων – αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε όλες τις δομές Υγείας-Πρόνοιας.
Την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου με όλο το μόνιμο ιατρικό προσωπικό που προβλέπεται από τον ισχύοντα ελλιπή Οργανισμό του νοσοκομείου του νησιού αλλά και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.
Άμεσο διορισμό παθολόγων, χειρουργών, ογκολόγου, νεφρολόγου, καρδιολόγου, ουρολόγου, αιματολόγου.
Να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τον ΟΑΕΔ και άλλες σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο.
Να καθιερωθούν κίνητρα για την προσέλκυση και την παραμονή μόνιμων γιατρών στο νοσοκομείο.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα νοσοκομεία και στο Δημόσιο γενικότερα.
Νέο Οργανισμό για το νοσοκομείο με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και υγειονομικού προσωπικού ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ακριτικού νησιού όπως είναι η Λήμνος.
Τη δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό που προβλέπεται για τις μονάδες αυτές.
Τον άμεσο διορισμό 2 μόνιμων γιατρών για το Τοπικό Ιατρείο Μύρινας Λήμνου του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης (πρώην ΙΚΑ).
Στελέχωση του πολυιατρείου του Μούδρου με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
Τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό (1 ιατρό γενικής Ιατρικής και 2 αγροτικούς ιατρούς).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ
Η  Kίνηση Πολιτών “Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης” (ΣΥΜ.Π.ΑΝ) αναφέρει:
Μετά από πρωτοβουλία της  Kίνησης Πολιτών “Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης” (ΣΥΜ.Π.ΑΝ) εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα για να συμπεριληφθούν στα προ ημερησίας διάταξης θέματα, τα έντονα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Λήμνου.

Οι ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού καθώς και η διοικητική ανεπάρκεια λόγω της μη προκήρυξης του διαγωνισμού για την πλήρωση θέσης Διοικητή, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Λήμνου.

Όπως και προεκλογικά έτσι και τώρα η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Θέλουμε ένα Δημόσιο και Αυτοδύναμο Νοσοκομείο που θα διαθέτει όλο το απαραίτητο επιστημονικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κάτοικοι της Λήμνου.

Η δημόσια υγεία για εμάς αποτελεί ένα υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές από όλους τους κατοίκους,  αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

Θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ευρεία Σύσκεψη Φορέων όπου θα ορίσουμε από κοινού το πλαίσιο των αιτημάτων μας αλλά και θα διεκδικήσουμε λύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η οργάνωση μιας Παλλημνιακής Κινητοποίησης με τη συμμετοχή όλων των φορέων και κατοίκων πιστεύουμε κινείται στη σωστή κατεύθυνση ως ένα μέσο άσκησης πίεσης στο Υπουργείο Υγείας.

Γι αυτό προτείνουμε:

Συμμετοχή στη Στάση εργασίας την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.
Οργάνωση με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ευρείας Σύσκεψης Φορέων της Λήμνου την Παρασκευή το απόγευμα για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις

 
Οι πολίτες της Λήμνου, την Κυριακή 26 Μαΐου μας έδωσαν μια σαφή εντολή.
Να εκπροσωπήσουμε επάξια και επαρκώς τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας.
Θα πρέπει να τιμήσουμε στο έπακρο αυτή την εντολή και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επίλυση των σοβαρών αυτών θεμάτων που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα μας.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

Latest..

Ευθύνες Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του βρέφους στη Μόρια – Ανακοίνωση Τ.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ

ΛΕΣΒΟΣ: Ο θάνατος ενός βρέφους από το Κονγκό, ηλικίας μόλις λίγων μηνών από αφυδάτωση, που διέμενε μαζί με τους αιτούντες άσυλο γονείς του στο ΚΥΤ της Μόριας και επιβεβαιώθηκε και … [Read More...]

Παράσταση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, την Πέμπτη 21/11/2019 στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου

ΙΚΑΡΙΑ: Πρόσκληση Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου σας προσκαλεί στην Παράσταση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει στο πλαίσιο Προγράμματος Ρομποτικής Erasmus+, την Πέμπτη … [Read More...]