Και η «Οδύσσεια» συνεχίζεται ….το «Πήγασος» φεύγει, το “Aqua Blue”. Έρχεται…

ΛΗΜΝΟΣ:

Αλλάζει «χέρια» η γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος και από τον Πήγασος και την Hellenic Seaways περνάμε στην Seajets και το “Aqua Blue”.
Χωρίς να έχει τελεσιδικήσει ο διαγωνισμός, αυτή φαίνεται να είναι η εξέλιξη για την ώρα και για τα επόμενα τρία χρόνια το “Aqua Blue” να μπαίνει στα δρομολόγια για Λήμνο.
Δυστυχώς οι προσδοκίες για πλοίο δεύτερης κατηγορίας διαψευστήκαν, μια και το κόστος της επιδότησης λειτούργησε απαγορευτικά για το Υπουργείο με αποτέλεσμα το “Aqua Blue”, πρώην «Ιεράπετρα» το οποίο κατασκευάστηκε το 1975 να μπαίνει από το Νοέμβριο στην γραμμή.
Το πλοίο «Πήγασος» λοιπόν, το οποίο προσπαθούσε να καλύψει τις ανάγκες του νησιού χωρίς κλίνες και δημιουργώντας ένα κομφούζιο κατά την διάρκεια, των σημαντικών για τον τουρισμό καλοκαιρινών μηνών, φεύγει και στην θέση του μπαίνει ένα πρόσφατα «ανακαινισμένο» πλοίο 42 ετών!
Σίγουρα πρόκειται για πολύ μεγαλύτερο πλοίο με δυνατότητα να μπορεί να μεταφέρει 1.300 επιβάτες, να διαθέτει 375 κρεβάτια και να μπορεί να μεταφέρει 400ΙΧ αλλά σίγουρα δεν είναι και η ιδανικότερη επιλογή για την Λήμνο η οποία για τα επόμενα χρόνια θα έχει ακόμα ένα καράβι τρίτης κατηγορίας.
«Αγκάθι» στην γραμμή παραμένει η άνωθεν όπως αποδεικνύεται παρέμβαση να καλύπτει και τις ανάγκες των Μεστών της Χίου!!
Μπορεί μεν το Υπουργείο θέλοντας να «χρυσώσει το χάπι», να μας στέλνει ένα μεγαλύτερο πλοίο το οποίο όμως δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τα σύγχρονα πλοία της Hellenic Seaways ακόμα και της αναδόχου εταιρίας Seajets (δείτε τον σύνδεσμό, https://www.seajets.gr/el/learn-about-seajets/fleet) που ταξιδεύουν στο υπόλοιπό Αιγαίο.
Το πλοίο Aqua Blue, σχετικά πρόσφατα ξενοδοχειακά ανακαινισμένο, δεν παύει να είναι ένα παλιό πλοίο 42 ετών, το οποίο καλείτε να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μετακίνησης του επιβατικό κοινού και φυσικά το καλοκαίρι να καλύπτει και το λιμάνι των Μεστών, κάτι που ενώ είχαν ζητήσει οι φορείς να μην γίνει , τελικά συμβαίνει….
Χωρίς να θέλουμε να αναπαράγουμε μια καταστροφολογία που αυτές τις ώρες διατυπώνεται από ανώνυμους και επώνυμους Λημνιούς και όχι μόνο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το “Aqua Blue”, καλό θα ήταν να προβληματιστούμε από την εξέλιξη και όχι να πανηγυρίζουμε όπως μερικοί από το πρωί που κάνουν λες και στην Λήμνο θα ρθει το HIGHSPEED!
Αφενός λοιπόν, θα πρέπει άμεσα να ζητηθούν εξηγήσεις για την παραμονή των Μεστών στο «δικό» μας δρομολόγιο, γιατί αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, το επιδοτούμενο δρομολόγιο αφορά την Λήμνο και μόνο αυτή και αφετέρου, θα πρέπει με σκεπτικισμό να δούμε τι σημαίνει για την Λήμνο  η «μία από τα ίδια» στο πιο σημαντικό κομμάτι που είναι η ακτοπλοϊκή μετακίνηση  για την προσπάθεια αναβάθμισης του «τουριστικού προϊόντος» μας, που τα τελευταία χρόνια συντελείται από όλους μας…

 

Latest..