ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Ο ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΧΙΟΣ : Ο Στ. Μιχαηλίδης φαίνεται ότι κλειδώνει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Άλλωστε αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο που πρώτος επιλαχών πολιτευτής και μάλιστα με τόσο μεγάλη σταυροδρόμια να τίθεται εκτός ψηφοδελτίων.
 
Για την ιστορία ο Στ. Μιχαηλίδης στις εκλογές του 2015 είχε λάβει 4.269 σταυρούς, μόλις 673 λιγότερους από τον Ν. Μηταράκη. Ενώ πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι τότε είχε ξεκινήσει πολύ αργά τον προεκλογικό του αγώνα (μόλις 12 εργάσιμες μέρες), καθώς η Νέα Δημοκρατία είχε αργήσει να του ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος.
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Ο Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης είναι Υποναύαρχος (ε.α.) του Λιμενικού Σώματος και γεννήθηκε στη Χίο. Μετά το Γυμνάσιο φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών Ε.Ν. της Χίου. Στο εμπορικό ναυτικό υπηρέτησε μέχρι και το βαθμό του Β΄ Μηχανικού και κατόπιν εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, απ’ όπου αποφοίτησε με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ. το 1982. Εκπαιδεύτηκε αεροπόρος στη Σχολή Ικάρων και εκπαιδευτής αεροσκαφών και υπηρέτησε στην αεροπορία του Λιμενικού Σώματος για πολλά χρόνια.
Έχει υπηρετήσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στο Υπουργείο Ναυτιλίας σε διάφορες επιτελικές θέσεις, Διευθυντής και Κλαδάρχης και Β. Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου με παράλληλα καθήκοντα στον International Maritime Organization. Έχει διατελέσει Διοικητής της Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και Κεντρικός Λιμενάρχης της Χίου. Σαν επιτελικός Αξιωματικός και Διευθυντής του κλάδου Ναυτιλιακής Πολιτικής του ΥΕΝ εκπροσώπησε την Ελλάδα σε επιτροπές και συμβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς ναυτιλιακές συσκέψεις και συνέδρια. Είναι κάτοχος Master στη «Ναυτιλία – Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο». Έχει συγγράψει και εκδώσει το 2000 το βιβλίο «Η συνέχεια του ταξιδιού», το 2004 το βιβλίο «Σταύρος Γ. Λιβανός – η χιώτικη ναυτιλιακή παράδοση στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας» και το 2006 το βιβλίο «Οι σχολές Εμπορικού Ναυτικού της Χίου». Ασχολείται με πολιτιστικές δραστηριότητες και έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος πολιτιστικών σωματείων και πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Θυμιανών. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λεμονιάδη πρώην σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ένα γιο, τον Γιώργο οδοντίατρο και μια κόρη, τη Χρύσα δικηγόρο. Έχει τιμηθεί με το παράσημο του Ταξιάρχη Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα, Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως, Αξίας και Τιμής, Επιτελικής Υπηρεσίας Α΄ Τάξεως κ.α.. Από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος παραιτήθηκε μετά την κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας.
 

Latest..

ΚΚΕ ΚΩ: Προβολές του ντοκιμαντέρ &.Ο Δρόμος Μας&., αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ

ΚΩΣ: Σας προκαλούμε στις προβολές του ντοκιμαντέρ "Ο Δρόμος Μας", αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 10/12 στις 8μμ και Τετάρτη … [Read More...]