ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΧΙΟΣ : Για ακόμη μια φορά στη Χίο άτομα, που εμφανίζονται ως θεματοφύλακες των δημοκρατικών θεσμών και της αλληλεγγύης προχωρούν στην πιο ακραία αντιδημοκρατική και φασιστή συμπεριφορά, τον κοινωνικό στιγματισμό αυτού που έχει διαφορετική άποψη.
 
Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ, τα οποία κάποιοι φρόντισαν να τα στείλουν και σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, τα οποία βασίζονταν σε ανακοίνωση συνδικαλιστών και τα οποία ανέφεραν ότι εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο της Χίου εμπόδισε παιδί μετανάστη να φοιτήσει στο σχολείο.
 
Η ChiosPress κάνοντας ρεπορτάζ διαπίστωσε ότι η αλήθεια απέχει χιλιόμετρα από αυτή που κατέγραψαν διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία στιγμάτιζαν σε συνέχεια της συνδικαλιστικής ανακοίνωσης έναν επίσης συνδικαλιστή εκπαιδευτικό.
 
Αυτό που συνέβη είναι ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός απλά καταψήφισε τη δημιουργία και δεύτερου τμήματος ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο, καθώς ήδη λειτουργεί ένα. Δηλαδή διατύπωσε δημοκρατικά τη διαφωνία του και με κανέναν τρόπο δεν εμπόδισε το παιδί του μετανάστη να φοιτήσει στο εν λόγω σχολείο. Άλλωστε αν είχε διαπράξει κάτι το ρατσιστικό σήμερα θα είχε κληθεί σε απολογία από τον Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει.
 
Από εκεί και πέρα κανένα από τα ρατσιστικά και φασιστικά δημοσιεύματα σε βάρος του εκπαιδευτικού δεν ανέφεραν ότι η ανακοίνωση βγήκε από πολιτική συνδικαλιστική παράταξη, που βρίσκεται σε ισχυρή ρήξη με την παράταξη της οποία είναι μέλος ο εκπαιδευτικός που στοχοποίηθηκε. Άρα υπάρχουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες στη στοχοποίηση.
 
Επιπρόσθετα αυτή η ανακοίνωση εκθέτη τόσο τον Δ/ντη του Σχολείου όσο και τον Δ/ντη της της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, καθώς αν δεχθούμε ως αλήθεια τα γραφόμενα δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
 

Latest..

Γαληνός: «Η Μυτιλήνη βρίσκεται σε καθεστώς ομηρείας» – Διαμαρτυρία στην κυβέρνηση με καθυστέρηση πέντε χρόνων !!!

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα Δημήτριο και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. … [Read More...]

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ

ΧΙΟΣ : Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Μερσινίδι, σε περιοχή όπου κατοικούν ΡΟΜΑ. Στον ίδιο χώρο έχουν προκληθεί και στο παρελθόν φωτιές, καθώς υπάρχουν εύφλεκτά υλικά.  Στο σημείο … [Read More...]