Κονδύλιο Μόρισον για ανέγερση Αυστραλιανού μνημείου των ANZACs στη Λήμνο

ΛΗΜΝΟΣ:

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ευχαριστήρια επιστολή στον πρωθυπουργό Σκότ Μόρισον έστειλε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής ‘Ενωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) γερουσιαστής Παναγιώτης Κατσαμπάνης με αφορμή την ανακοίνωση κονδυλίου 500 χιλιάδων δολλαρίων για μελέτη που αποσκοπεί στην ανέγερση Aυστραλιανού μνημείου για τους ANZACS στο νησί της Λήμνου.

‘Ενα βήμα πιο κοντά βρίσκεται η ανέγερση Αυστραλιανού μνημείου στο νησί της Λήμνου αφιερωμένο στους ΑΝZACs που πήραν μέρος στην εκστρατεία της Καλλίπολης στην διάρκεια του 1915-16.
Οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν την βάση τους στο ελληνικό νησί του Αιγαίου απ΄όπου ξεκινούσαν τα πλοία φορτωμένα με στρατιώτες που έπαιρναν μέρος στην απόβαση των δυνάμεων της Αντάντ στην χερσόνησο της Καλλίπολης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Όπως αποκλειστικά είχε δημοσιεύσει ήδη από τις 9 Απριλίου 2019 η Panhellenic Post, ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης είχε ευχαριστήσει την Κυβέρνηση της Αυστραλίας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Ευχαριστώ την αυστραλιανή κυβέρνηση για την παροχή αυτής της επιχορήγησης και αναμένω με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της μελέτης. Είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι η Αυστραλία αναγνωρίζει επίσημα τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο Λήμνος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.”Συγχαρητήρια πρέπει επίσης να απευθυνθούν στην Αναμνηστική Επιτροπή Λήμνου Γκαλίπολη στην Αυστραλία και στους Φίλους Λήμνου ANZAC στην Ελλάδα για το εκπληκτικό έργο τους στην προώθηση του ειδικού ρόλου που έπαιξε η Λήμνος κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Καλλίπολης (Gallipoli).
“Ανυπομονώ να δω ένα κατάλληλο αυστραλιανό μνημείο που θα χτιστεί στη Λήμνο στο εγγύς μέλλον. Θα αποτελέσει μόνιμη υπενθύμιση για τους ισχυρούς δεσμούς και τη φιλία μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας, τόσο σε περιόδους πολέμου όσο και σε περιόδους ειρήνης “, κατέληξε ο κ. Παναγιώτης Κατσαμπάνης.

.panhellenicpost.com

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Latest..

Εξετάσεις για απόκτηση άδεια χειριστή πηδαλιούχου για τη διακυβέρνηση αλιευτικών σκαφών

ΙΚΑΡΙΑ: Γνωρίζουμε στους ιδιοκτήτες – κυβερνήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ότι την Πέμπτη 06/06/2019 και ώρα 09:00 θα διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση άδειας χειριστή … [Read More...]

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

ΧΙΟΣ : Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και υποψήφια Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Σήμερα το πρωί, ημέρα των εκλογών, οι απελπισμένοι σκοτεινοί … [Read More...]